Ο Χ. Λεοντής νέος πρόεδρος της ΕΡΤ-Μέλος του Δ.Σ. η Κ. Τσαταρώνη

13:46 16/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η τοποθέτηση στην θέση του Προέδρου της ΕΡΤ ο Χρήστος Λεοντής (μέχρι πρότινος μέλος του Δ.Σ) και η κα. Κατερίνα Τσατσαρώνη ως μέλος του Δ.Σ.

Ο κ. Λεοντής έλαβε την θετική ψήφο όλων των κομμάτων πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής

που ψήφισαν παρών. Αντιθέτως για η κα. Τσατσαρώνη έλαβε την θετική ψήφο μόνο των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Ο κ. Λεοντής κάνοντας έναν απολογισμό του τελευταίου τετραμήνου αναφέρθηκε στο έργο της Διοίκησης κατά το διάστημα αυτό. Στάθηκε στο πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα της ΕΡΤ το οποίο όπως είπε συγκέντρωσε μεγάλη τηλεθέαση ενώ σημείωσε πως είχε 18 χρόνια να γίνει. Επεσήμανε την επανέκδοση της Ραδιοτηλεόρασης και δήλωσε πως σύντομα θα βρίσκεται, μέσω των ΕΛΤΑ, σε όλη την Ελλάδα ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εορτασμό της επετείου για την απελευθέρωση της Αθήνας η οποία για μια ακόμη χρονιά, συμπεριελάμβανε πληθώρα εκδηλώσεων και τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών αφιερωμάτων από την ΕΡΤ.

Ο κ. Λεοντής αναφέρθηκε και σε ζητήματα τα οποία, όπως δήλωσε, έχουν ήδη δρομολογηθεί. Αυτά περιλαμβάνουν την συστέγαση των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων σε κοινό κτήριο. Αναφέρθηκε στις 2 πρώτες σειρές μυθοπλασίας που ήδη ετοιμάζονται, το «Ζωή εν Τάφω» του Στρατή Μυριβίλη και το «Έξι Νυχτες στην Ακρόπολη» του Σεφέρη το οποίο θα είναι και ευρωπαϊκή συμπαραγωγή.

Αναφορικά με τον ρόλο του ως Προέδρου της ΕΡΤ ο κ. Λεοντής δήλωσε,

«Θα προσπαθήσω να τηρούνται σωστά οι νόμοι. Να υπάρχει σωστή λειτουργία. Να εμψυχώνω τα πρόσωπα στην επιστράτευση των δημιουργικών τους ικανοτήτων. Έτσι αντιλαμβάνομαι την Διοίκηση. Αν καταλάβω ότι κάτι πάει στραβά ο πρώτος που θα φύγω θα είμαι εγώ. Δεν θα περιμένω να με διώξετε, θα φύγω μόνος μου λέγοντας «συγνώμη δεν τα κατάφερα». Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο , λέω στα τραγούδια μου, θα προσπαθήσω να μονιάσουνε οι άνθρωποι και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί.»

Έντονες αντιρρήσεις για τον διορισμό της κα. Τσατσαρώνη εξέφρασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ασκεί τα καθήκοντα της ως Διευθύντρια Επικοινωνίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενώ εργάζεται και ως μετακλητή υπάλληλος της Βουλής στον κ. Πάνο Καμμένο.

«Δηλαδή αν διόριζε την Σβίγγου ο ΣΥΡΙΖΑ ή τον Θ. Μιχόπουλο (τον συγχωρεμένο, θα ήταν μια σωστή επιλογή; Είστε μετακλητή στη Βουλή. Μάλιστα. Μετακλητός δημόσιος υπάλληλος του κόμματος θα είναι και μέλος του Δ.Σ; το βρίσκεται σωστό αυτό;», ρώτησε στην τοποθέτηση του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης στάθηκε και στην θητεία της κα. Τσατσαρώνη ως στέλεχος, επί σειρά ετών, της AGB.

Η κα. Τσατσαρώνη επικαλέστηκε την πολυετή της επαγγελματική σταδιοδρομία στο χώρο της τηλεόρασης, των μετρήσεων και της ανάλυσης συμπεριφοράς τηλεθεατών. Σε ότι αφορά την σχέση της με το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. και τον υπουργό Άμυνας δήλωσε, «Είμαι τεχνοκράτης. Δουλεύω στον κ. Καμμένο και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό».

Σχετικά με το θέμα τοποθετήθηκε και ο υπουργός ψηφιακής Πολιτικής, Νικός Παππάς.

«Αν ο ομιλών είναι ευάλωτος σε κάτι, αυτό δεν είναι η κριτική σε κομματικούς διορισμούς. Ούτε ο Ταγματάρχης, ούτε ο Τσακνής, ούτε ο Κωστόπουλος, ούτε ο Λεοντής είχαν περγαμηνές στο κόμμα το οποίο υπηρετώ. Αλλά από αυτό μην πάμε στο άλλο άκρο να θεωρούμε ότι η πολιτική στράτευση είναι αιτία αποκλεισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι η κα. Τσατσαρώνη έχει σημαντική πορεία σε εταιρεία μετρήσεων η οποία θα είναι πολύ χρήσιμη για την ΕΡΤ και «θα μπορεί να υπερασπιστεί με τρόπο άρτιο τα συμφέροντα του οργανισμού».

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

Keywords
Τυχαία Θέματα