Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το μαύρο άσπρο για το έργο του TAP, αναφέρει ο Π. Λαφαζάνης

20:32 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για εμπαιγμό του ελληνικού λαού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τα εγκαίνια των εργασιών του αγωγού ΤΑΡ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει το μαύρο άσπρο, εμπαίζει τον ελληνικό λαό και επιχειρεί για άλλη μια φορά να υποκρύψει την υποτέλεια

και την παράδοσή του στα υπερατλαντικά αφεντικά και τους Αζέρους υπαλλήλους τους», δήλωσε χαρακτηριστικά από την Κοζάνη ο κ. Λαφαζάνης.

Ως Υπουργός Ενέργειας στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε, πέτυχε την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση του ΤΑΡ, για να καταργηθεί «η φοροασυλία της εταιρείας του αγωγού, για να υπάρξουν ουσιαστικές αντισταθμιστικές εισφορές από την εταιρεία του αγωγού στο Δημόσιο και όχι ψίχουλα στις τοπικές κοινωνίες, για να δοθούν επαρκείς αποζημιώσεις σε όσους αγρότες απαλλοτριώνεται η γη τους και για να υπάρξει επαναχάραξη, σε ορισμένα σημεία, της όδευσης του αγωγού, προκειμένου να προστατευτεί το περιβάλλον και η γη υψηλής παραγωγικότητας της περιοχής».

Σήμερα όμως, υποστηρίζει, η κυβέρνηση, υπακούοντας στις απαιτήσεις των διαχειριστών του αγωγού εγκατέλειψε τα εύλογα αυτά αιτήματα, διέκοψε τις διαπραγματεύσεις, ενώ έκανε και σειρά άλλες υποχωρήσεις.

«Για άλλη μια φορά η πολιτική παράδοσης της χώρας και η υποτέλεια θριάμβευσαν σε βάρος των εθνικών συμφερόντων», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης λέγοντας ότι, οι «γρήγορα οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν για τα ανοσιουργήματά τους».

Αίθουσα σύνταξης ert.gr

The post Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το μαύρο άσπρο για το έργο του TAP, αναφέρει ο Π. Λαφαζάνης appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα