Ο Αλ. Χαρίτσης για την οικονομία, χρηματοδοτικά εργαλεία και ΕΣΠΑ

07:37 20/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν αρκεί να βρούμε τα χρήματα για να τα ρίξουμε στην ελληνική οικονομία, αλλά πρέπει να πάνε τα χρήματα εκεί που πρέπει. Δηλαδή στη βάση ενός σχεδιασμού που θα δώσει υπεραξία στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «ΕΡΤ Focus» της ΕΡΤ1.

Στο θέμα της χρηματοδότησης, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι αξιοποιούνται στο έπακρο όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ενώ πρόσθεσε ότι η ίδρυση της αναπτυξιακής

τράπεζας είναι πολύ σημαντική ως νέος συμπληρωματικός πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα για τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας. Σχετικά με το ΕΣΠΑ ανέφερε ότι αναμένεται να ανακοινωθούν νέες δράσεις που σχετίζονται τόσο με τον τουρισμό και την αγροδιατροφή όσο και με τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τις καινοτομικές δράσεις, και τους νέους επιστήμονες.

Σχετικά με τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη διευκόλυνση των μεγάλων επενδύσεων σημείωσε ότι έχει γίνει πολύ δουλειά, αλλά το σύστημα είναι ακόμη γραφειοκρατικό και χρονοβόρο, συνεχίζονται οι θεσμικές παρεμβάσεις και απαιτείται συνεργασία πολλών υπουργείων». Όμως, από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε, σε κάποια στάδια μιας επένδυσης μπορεί να προκύπτει γραφειοκρατία γιατί πρέπει να διασφαλίζεται και η διαφάνεια και ακεραιότητα του συστήματος.

Για την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «δεδομένου του πλαισίου που κληθήκαμε να διαπραγματευτούμε, φέραμε μία επιτυχία» ενώ σε ερώτηση για το πόσο απομακρύνθηκε από τις δεσμεύσεις της η κυβέρνηση, είπε ότι στόχος της είναι να βγει από τα μνημόνια η χώρα και να μπορέσει να βγει στις αγορές.

«Μετά την απόφαση του Eurogroup, αν και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε, ωστόσο, μας φέρνει πολύ κοντά στο στόχο μας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα