Ο 8ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έρχεται στις 23 Απριλίου 2017 Τρέχουμε! Δημιουργούμε! Διασκεδάζουμε!

12:35 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για όγδοη χρονιά επιστρέφει στο αγωνιστικό καλεντάρι της πρωτεύουσας ο Ποδειδώνιος Ημιμαραθώνιος. Στις 23 Απριλίου, πρωταθλητές και ερασιτέχνες δρομείς, μικροί και μεγάλοι θα τρέξουν στον πρώτο ιστορικά ημιμαραθώνιο της Αθήνας και στους παράλληλους αγώνες, με αφετηρία το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου,σε μια όμορφη διαδρομή κατά μήκους της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου που διαπερνά σημαντικά σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά διαφορετικούς αγώνες με μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των δρομέων. Το βασικό αγώνισμα της ημέρας είναι ο Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ με μια διαδρομή που περνά από τη Μαρίνα του Φλοίσβου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Πλατεία Νερού, τη Ναυταθλητική Μαρίνα της Καλλιθέας, τις εκβολές του Ιλισού και Κηφισού ποταμού, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να τερματίσει στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όπου ξεκίνησε. Την ίδια πορεία θ΄ακολουθήσουν και οι συμμετέχοντες στο Σκυταλοδρομίου Ημιμαραθωνίου όπου δύο δρομείς μοιράζονται την απόσταση δίνοντας ο ένας στον άλλον την χαρακτηριστική κορδέλα της ομάδας τους.

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο και τη Σκυταλοδρομία διεξάγεται πάνω στην ίδια διαδρομή και ο Αγώνας Δρόμου Τέταρτο (1/4) Ημιμαραθώνιος που εξελίσσεται σε μια απόσταση 11,1 χλμ. Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε λιγότερα χιλιόμετρα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στον αγώνα Athens Fun Run, Coastal Zone μήκους 5 χλμ που διαπερνά το παραλιακό μέτωπο φτάνοντας μέχρι την Πλατεία Νερού. Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς διεξάγεται ο αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ, πάνω στην ίδια όμως διαδρομή με τον προηγούμενο Αγώνα Διασκέδασης. Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτού του αγωνίσματος, είναι το πέρασμα από την τάρατσα των γειτονικών κτηρίων της Εσπλανάδας για 500 μέτρα, απολαμβάνοντας την θέα της θάλασσας από ψηλά, μια ευκαιρία που δεν συνηθίζεται σε άλλους αγώνες του εσωτερικού ή ακόμα και του εξωτερικού.

Από το σχεδιασμό, δεν λείπει και ο παιδικός αγώνας Chiquita Athens Fun Run 1.000 μέτρων που απευθύνεται σε δρομείς έως 12 χρόνων. Για λόγους ασφαλείας, σε όλη τη διαδρομή που απλώνεται στην Μαρίνα του Φλοίσβου, άνθρωποι της διοργάνωσης επιβλέπουν τα παιδιά που συμμετέχουν μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες των μικρών αθλητών. Αντιλαμβανόμενος τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας λόγω της οικονομικής ύφεσης, ο Ποσειδώνιος τέλος εντάσσει στο πρόγραμμά του Αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς. Τρέχοντας ή βαδίζοντας για 1.000 ή 2.000 μέτρα, οι συμμετέχοντες εδώ ενισχύουν το έργο και την προσπάθεια που καταβάλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Η καταβολή οποιουδήποτε ποσού (προτεινόμενο ποσό 5 ευρώ και πάνω) για εγγραφή αντιπροσωπεύει τη φιλανθρωπική συνεισφορά.

Για τους αγώνες, οι εγγραφές είναι ήδη διαθέσιμες στη σελίδα www.poseidon-athenshalfmarathon.com και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 5 Απριλίου. Οι αθλητές με προβλήματα ακοής, όρασης, ακρωτηριασμών και οι παραπληγικοί συμμετέχουν δωρεάν, με προαπαιτούμενη την εγγραφή τους στους αγώνες. Το ίδιο ισχύει και για τους παιδικούς αγώνες. Αθλητές που έχουν τερματίσει στις προηγούμες επτά χρονιές του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου ή της Σκυταλοδρομίας Ημιμαραθωνίου έχουν έκπτωση 50% στην φετινή τους συμμετοχή.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ειδικό πιστοποιητικό συμμετοχής κι επίδοσης ενώ μέσω της ιστοσελίδας θα έχουν την ευκαιρία να κατεβάσουν δωρεάν τις φωτογραφίες τους από την εξέλιξη του αγώνα.

Σε όλο το μήκος των διαδρομών μουσικά σύνολα και μεμονομένοι μουσικοί από το Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου θα παίζουν μελωδίες για να ενθαρρύνουν τους δρομείς και να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στα πλαίσια του προγράμματος «Μουσική και Μουσικοί πάνω στο κύμα».

Εναρμονισμένος με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος από την πρώτη κιόλας διοργάνωση έχει οικολογικό προσανατολισμό. Έτσι και φέτος, συνεχίζεται η δράση «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!» όπου αποφεύγεται η χρήση έντυπων για τη συμμετοχή στον αγώνα και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Ακόμα, όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά που προκύπτουν από τη διενέργεια του αγώνα όπως τα μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών, συγκεντρώνονται σε ειδικούς κάδους και προωθούνται για ανακύκλωση.

Με το σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω. Δίνω αξία στα βήματά μου! Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!» η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη εναντίον του Διαβήτη. Η συνεργασία των δύο πλευρών βασίστηκε στην επιθυμία για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη και της Παχυσαρκίας, αλλά και στην ανάγκη να οδηγήσουν όλο και περισσότερους Έλληνες στη σημασία της καθημερινής άσκησης και άθλησης. Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και οι Παράλληλοι Αγώνες αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο για να έρθουμε πιο κοντά στον υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και στο να μεταφέρουμε μηνύματα στήριξης και ανθρωπιάς στα άτομα με Διαβήτη.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του Ποσειδωνίου, εκτυλίσσεται κι ένα σύνολο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στη διοργάνωση. Η πιο χαρακτηριστική είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών. Με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!», οι μικροί συμμετέχοντες καλούνται να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν εικόνες από το μάθημα της ζωγραφικής στα σχολεία ή από κάποια συμμετοχή τους σε αγώνα δρόμου. Μπορούν να αποτυπώσουν αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν δρομική δράση ή άλλων που έχουν δει να τρέχουν. Τα πιο μεγάλα παιδιά, έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν μέσω κολλάζ φωτογραφιών ή αποσπασμάτων από έντυπα για να κάνουν πιο πρωτότυπες τις δημιουργίες τους. Όλα τα έργα ζωγραφικής θα δημοσιευτούν στο διαδικτυακό ιστότοπο του Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου. Την αξιολόγηση των έργων θα την κάνει επιτροπή ειδικών ενώ για τους τελικούς νικητές θα γίνει κλήρωση μεταξύ των επικρατέστερων δημιουργιών. Τα έργα που θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία, θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 22 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στη σελίδα www.poseidon-athenshalfmarathon.com. Η λήξη συγκέντρωσης των συμμετοχών έχει οριστεί για την Παρασκευή 15 Μαρτίου ή νωρίτερα με τη συμπλήρωση των 500 έργων.

Η διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας (ΕΔΕ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.). Το αγωνιστικό τμήμα, φέρει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Αθλητισμός για όλους» (UESpT) αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ).

Πληροφορίες για τον Τύπο: Διονυσία Μαρίνου

Τηλέφωνο: 6945593806 Mail: [email protected]

Γενικός Συντονιστής Αγώνων & Εκδηλώσεων
Κώστας Λιαπής
Mail: [email protected]

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα