Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξουν αριθμοί για το χρέος τώρα, θα έρθουν το 2018

15:12 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

To σημερινό Eurogroup δεν θα λάβει την τελική απόφαση για το ελληνικό χρέος αλλά θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια για την ελάφρυνση τόνισε ο Γερούν Νταισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup, προσερχόμενος στην ετήσια γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στο Λουξεμβούργο. Αισιόδοξος για συμφωνία ο Τσακαλώτος.

Η τελική απόφαση για το χρέος θα ληφθεί στο τέλος του προγράμματος διάσωσης, συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο

ίδιος πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν επίσης το ύψος της νέας δόσης που θα λάβει η Αθήνα καθώς οι θεσμοί συμφωνούν πως τα προαπαιτούμενα για την δόση έχουν εκπληρωθεί.

Απο την σκοπιά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Συνεδριάζει το EwG- Έντονες διεργασίες για συμβιβαστική λύση

Υπενθυμίζεται ότι άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος είχε δηλώσει σήμερα το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μπορεί να υπάρξει «λευκός καπνός» στο Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να είναι κανείς βέβαιος ποια θα είναι η κατάληξη από τη σημερινή διαδικασία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας κ.Καζιμίρ δήλωσε στο Bloomberg πως περιμένει ότι ο κ. Τσακαλώτος θα φύγει σήμερα από το Eurogroup με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά.

Ο Σοιμπλε

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές στο τέλος του προγράμματος προσαρμογής εμφανίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ.Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup σύμφωνα με το Ρώυτερς.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι θα βρεθεί τρόπος για την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και την ελπίδα ότι το Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης που συνδέεται με την αξιολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα