Ντ. Τραμπ: Θα καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα αν δεν κάνει πίσω

18:31 19/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι «θα καταστρέψει πλήρως» τη Βόρεια Κορέα εάν δεν κάνει πίσω στο θέμα των πυρηνικών, κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Παράλληλα, περιγέλασε τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν αποκαλώντας τον «rocket man» (πυραυλάνθρωπο) σε αποστολή αυτοκτονίας.

Ο Τραμπ προειδοποίησε τους εχθρούς των ΗΠΑ ότι ο αμερικανικός στρατός

«σύντομα θα είναι ισχυρότερος παρά ποτέ» και πρόσθεσε ότι τα «κράτη παρίες» αποτελούν απειλή «για τα υπόλοιπα κράτη και για τους ίδιους τους λαούς τους».

Μιλώντας για τη συμφωνία που συνάφθηκε με το Ιράν με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμά του, ο Αμερικανός ηγέτης είπε ότι είναι «μία από τις χειρότερες που έχουν ποτέ συμμετάσχει οι ΗΠΑ» και αποτελεί «όνειδος» για τη χώρα του.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα δολοφονικό καθεστώς να συνεχίσει τις αποσταθεροποιητικές του δραστηριότητες (…) και δεν μπορούμε να σεβαστούμε μια συμφωνία που χρησιμεύει για να καλύψει την πιθανή υλοποίηση ενός πυρηνικού προγράμματος» τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας το Ιράν «διεφθαρμένη δημοκρατία».

Ως «απαράδεκτη» χαρακτήρισε και την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να καθόμαστε στην άκρη και απλά να παρακολουθούμε.

Ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να αναλάβουν «περαιτέρω δράση» εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίζει να επιβάλλει την αυταρχική εξουσία της σε βάρος των πολιτών της και αξίωσε την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών στη Βενεζουέλα.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα