Νίκη Μακρόν και στους δύο γύρους δείχνει νέα δημοσκόπηση

11:24 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο μέλη της γαλλικής κυβέρνησης του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσαν ότι στις προεδρικές εκλογές θα στηρίξουν τον κεντρώο ανεξάρτητο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν αντί για τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Τιερί Μπραγιάρ ανακοίνωσε την απόφασή του ένα μήνα πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου. «Αποφάσισα να στηρίξω τον Εμμανουέλ Μακρόν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών», έγραψε ο Μπραγιάρ στο Twitter.

lang="fr" dir="ltr">J'ai décidé de soutenir dès le premier tour de l'élection présidentielle la candidature d'@EmmanuelMacron.

— Thierry Braillard (@Th_Braillard) March 23, 2017

Επίσης, ο υπουργός Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν θα ανακοινώσει σήμερα στη Ρεν ότι υποστηρίζει τον ανεξάρτητο Μακρόν στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με την εφημερίδα Ouest-France.
Ο Μακρόν αναμένεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να επικρατήσει της ακροδεξιάς αντιπάλου του Μαρίν Λε Πέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Μαϊου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive για λογαριασμό της France Televisions που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Μακρόν φέρεται να εξασφαλίζει το 26% στον πρώτο γύρο και η Λε Πέν το 25%.

Τα ποσοστά τους παραμένουν ίδια από την τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πριν από δύο εβδομάδες παρότι αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την πρώτη τηλεμαχία της Δευτέρας μεταξύ των κυριότερων υποψηφίων.

Ο συντηρητικός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν φέρεται να εξασφαλίζει το 18%, δύο ποσοστιαίες μονάδες κάτω, ενώ το ποσοστό του αριστερού Ζαν-Λικ Μελανσόν ανήλθε σε 13,5% ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ποσοστό του υποψηφίου των κυβερνώντων σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν (12,5%).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Μακρόν θα αναδειχθεί νικητής στο δεύτερο γύρο με 65% έναντι 35% της Λεπέν–ποσοστό όμοιο με πριν από δύο εβδομάδες.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > ΕΡΤ
Νίκη Μακρόν,niki makron