ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: «Η αλληλεγγύη νίκησε το φόβο»

18:34 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Λάρισας, αναφέρεται μέσω ανακοίνωσής της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, η οποία επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της έναρξης των μαθημάτων δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα, αφού η αλληλεγγύη νίκησε το φόβο.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς και στην πόλη μας , με την ανακοίνωση των σχολείων που

θα φιλοξενήσουν παιδιά από τον καταυλισμό του Κουτσόχερου, ξεκίνησαν αντιδράσεις “αγανακτισμένων” γονέων με κύριο επιχείρημα την υγεία των μαθητών. Σίγουρα τα φαινόμενα αυτά δεν πήραν την μορφή που πήραν αλλού , όπως στο Ωραιόκαστρο ή πιο πρόσφατα στο Πέραμα με τις ορδές του υπόδικου Λαγού της Χ.Α.. Δημιουργήθηκε ωστόσο ένα κλίμα ανησυχίας εν όψει της τελετής υποδοχής των προσφυγόπουλων στα σχολεία της πόλης.
Παρόλα αυτά ούτε στο 3ο γυμνάσιο, ούτε στο δημοτικό της Τερψιθέας, ούτε και στο 26ο δημοτικό, δημιουργήθηκε η παραμικρή ένταση. Για ακόμα μια φορά η αλληλεγγύη νίκησε το φόβο και τον ρατσισμό. Οι αυλές των σχολείων, γέμισαν με παιδικά χαμόγελα και φωνές, αλλά και με φορείς όπως ο Δήμος Λαρισαίων, το εργατικό κέντρο, η ΕΛΜΕ, αλληλέγγυες οργανώσεις και ευρύτερα Λαρισαίους πολίτες, ώστε να υποδεχθούν χαρούμενα πρόσωπα που έπειτα από πολλές κακουχίες, αρχίζουν να ξανανιώθουν παιδιά, όπως και είναι το φυσιολογικό.
Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε πράξη αλληλεγγύης και ενάντια σε κάθε ρατσιστική λογική. Παλεύουμε για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των προσφυγόπουλων άλλα και κάθε κοινωνική ομάδα που πλήττεται. Η αλληλεγγύη και συλλογική δράση είναι το όπλο μας απέναντι στη βαρβαρότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα