Νέο ρεκόρ στο “Δρόμο των Αθανάτων”

12:28 30/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε ο αγώνα Υπεραπόστασης 140 χιλιομέτρων με την ονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ». Ο δρομέας Γιώργος Τάσιος έσπασε το περσινό ρεκόρ κατά μία ώρα και 18 λεπτά ολοκληρώνοντας τη διαδρομή σε 13 ώρες και 3 λεπτά κάνοντας μια εντυπωσιακή επίδοση. Πρώτη από τις γυναίκες τερμάτισε η Γεωργία Γιαννέ από τη Σπάρτη, ενώ από τους 90 αθλητές που συμμετείχαν τερμάτισαν οι 72.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης το Σάββατο και μετά τη διαδρομή Σπάρτη – Μιστράς ο τερματισμός του έγινε στην κεντρική πλατεία-Βασ. Γεωργίου της Καλαμάτας τα ξημερώματα της

Κυριακής . Ο ειδικός αυτός αγώνας για 3η φορά και στην διοργάνωσή του συμμετείχαν ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης «ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ», η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας με την συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ο Δήμος Τρίπολης και ο Δήμος Σπάρτης.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία θα περάσουν οι αθλητές:
-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Τις απονομές των επάθλων πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα