Νεκρός ο Τυνήσιος ύποπτος σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μιλάνο

12:07 23/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Τυνήσιος ύποπτος Άνις Άμρι για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου σκοτώθηκε τα ξημερώματα στο Μιλάνο κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, δήλωσε πηγή ασφαλείας στο Reuters. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο άντρας που σκοτώθηκε είναι ο Άνις Άμρι, προσθέτοντας πως έχει ταυτοποιηθεί μέσω των αποτυπωμάτων του.

"There is absolutely no doubt

that the person who was killed is Anis Amri" – Italy's interior minister Marco Minniti pic.twitter.com/MMsSh5H5rm

BBC Breaking News (@BBCBreaking) December 23, 2016

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι δήλωσε ότι η αστυνομία αντέδρασε σκοτώνοντας τον άμρι την περασμένη νύχτα, λίγο μετά τις 3, έξω από το Μιλάνο.
«Μίλησα προσωπικά με τον αστυνομικό Κρίστιαν Μόριο, που τραυματίσθηκε, και τον ευχαρίστησα για τον επαγγελματισμό του». «Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και τις επόμενες ημέρες θα τον επισκεφθώ στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Χάρη στην ενέργειά του, οι Ιταλοί θα μπορέσουν να περάσουν πιο ήσυχα Χριστούγεννα», τόνισε ο Μινίτι ευχαριστώντας όλα τα σώματα ασφαλείας, «για τα οποία η Ιταλία πρέπει να είναι υπερήφανη».
Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών δείχνει ότι το σύστημα, στο σύνολό του, είναι αποτελεσματικό.

Νωρίτερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ύποπτος ο οποίος ήταν πεζός κλήθηκε από την αστυνομία να σταματήσει για έλεγχο ρουτίνας στην πλατεία I Maggio στην περιοχή Sesto S.Giovanni, γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Τράβηξε όπλο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Αναφέρουν επίσης ότι στο σακίδιό του βρέθηκε εισιτήριο που αποδεικνύει ότι στην Ιταλία έφτασε από την Γαλλία, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για το πώς βρέθηκε εκεί.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο ντοκουμέντο όπου το φορτηγό με οδηγό τον τζιχαντιστή από την Τυνησία σκορπά το θάνατο στη χριστουγεννιατική αγορά του Βερολίνου.

A car's dashcam appears to show the deadly #BerlinAttack when a truck ploughed into #Breitscheidplatz Christmas market pic.twitter.com/cbWIumErx2

— dwnews (@dwnews) December 23, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα