Ναυπηγεία και αμυντικές βιομηχανίες τα θέματα συσκέψεων της ΠΟΕΜ

15:12 2/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο ενδιαφέρουσες συσκέψεις οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ).

Στην πρώτη συμμετείχαν τα εργοστασιακά σωματεία των Ναυπηγικών Βιομηχανιών της χώρας και όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία: «Θέμα της σύσκεψης ήταν η εκτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης στον κλάδο μετά την πρόσφατη συνάντηση του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Μ. με τον Αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα.

Συμμετείχαν τα Σωματεία των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και του ΝΕΩΡΙΟΥ ΣΥΡΟΥ.

Αναφέρθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Εκτιμήθηκε πως θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός στη δράση, διότι όλος ο κλάδος βρίσκεται υπό κατάρρευση και δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η απαξιωτική εικόνα.

Αποφασίσθηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, λαμβάνοντας υπ΄όψιν και την ιδιαιτερότητα των προβλημάτων των επιχειρήσεων. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε σε κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ της ΠΟΕΜ και των Σωματείων».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή την περίοδο ακούγεται έντονα ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου, από τρεις διαφορετικούς ομίλους, δύο Ελληνικής ιδιοκτησίας και έναν νοτιοκορεατικής.

Aμυντική Βιομηχανία

Αντίστοιχη σύσκεψη με τα σωματεία εργαζομένων στις αμυντικές βιομηχανίες, έγινε με πρωτοβουλία της ΠΟΕΜ που αναφέρει ότι το θέμα ήταν: «Αντιμετώπιση της επικρατούσας κατάστασης στον κλάδο και ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας κ. Δ. Βίτσα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα Σωματεία της ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, μέσα σε κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης.

Εκτιμήθηκε ότι η επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προοπτική του κλάδου και θεωρήθηκε αναγκαίος ο συντονισμός όλων, ώστε να διασφαλιστεί ο σημερινός δημόσιος χαρακτήρας με ανάπτυξη και διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Φωτο Νεώριο Σύρου: Νάσος Μπράτσος

Keywords
Τυχαία Θέματα