Ν. Παππάς από την Ξάνθη :Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό

19:37 26/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς βρίσκεται -από σήμερα το πρωί- σε περιοδεία στη Θράκη, με αφορμή την πρωτοβουλία του Υπουργείου για την παροχή δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στα ελληνικά κανάλια για τις απομακρυσμένες περιοχές που αφήνει εκτός κάλυψης το ψηφιακό σήμα της Digea.

Να θυμίσουμε ότι το η πρωτοβουλία άφορα αυτή την στιγμή στο σύνολο του 60 χιλιάδες οικογένειες κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, να έχουν πρόσβαση μέσω της Cosmote

και της Νova στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης , στα ορεινά του Νομού Ξάνθης έχουν αυτό το δικαίωμα 6 χιλιάδες 152 οικογένειες.

Η περιοδεία του Ν.Παππά ξεκίνησε από την Ξάνθη, ο υπουργός και το επιτελείο του νωρίς το πρωί πραγματοποίησαν μια επίσκεψη στο Δ’ Σώμα Στρατού και στον Διοικητή Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά συνομίλησαν με την ηγεσία για λίγο και στη συνεχεία μεταβεί στην Σταυρούπολη Ξάνθης,όπου τον υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία που αφορά στα τηλεοπτικά κανάλια και είχε συνεργασία με τον Υπουργό Μάλιστα, σημείωσε, ότι το επίγειο σήμα της digea που διένειμε ο Δήμος στον οικισμό της Σταυρούπολης, λίγο πριν την έλευση του Υπουργού διακόπηκε ανεξήγητα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε ότι η κάλυψη των απομακρυσμένων περιοχών με τηλεοπτικά σήμα ήταν μια εντολή του Πρωθυπουργού που υλοποιήθηκε από το Υπουργείο υπό τις έντονες πιέσεις των βουλευτών και ότι πρόκειται, όπως ανέφερε για στοιχειώδη ανάγκη ενημέρωσης που πρέπει να καλύφθεί από την ελληνική πολιτεία, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ότι υποχρέωση της Ελληνικής πολιτείας απέναντι στην πατρίδα και κοινωνία είναι όλες οι μικρές πόλεις κωμοπόλεις και χωρία να έχουν ίση πρόσβαση στην τεχνολογία στην τηλεοπτική εικόνα και στην ενημέρωση. Οι μεγάλες υποδομές που συγκροτούν την χωρά δεν μπορούν να κρατηθούν από τον ιδιωτικό τομέα και ειδικά ως προς το κοινωνικό και κυρίως ως προς το εθνικό αποτέλεσμα .

Μάλιστα, άφησε αιχμές για την κυβέρνηση Σαμαρά και την πρόβλεψη στο νομικό πλαίσιο η Digea να μην καλύπτει τις απομακρυσμένες περιοχές λέγοντας πως «Αυτοί που πουλούσαν πατρίδα υποτίμησαν αυτές τις περιοχές».
«Χιλιάδες νοικοκυριά έχουν πλέον πρόσβαση και στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών Νίκος Παππάς αμέσως μετά συνοδευόμενος από τον Κ. Παπαδόπουλο και τον Δ. Βασιλειάδη, στο σπίτι του οποίου τοποθετήθηκε η πρώτη εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας.

«Ήταν μια απαράδεκτη κατάσταση που προέκυψε από την αεροπειρατεία που έγινε στη χώρα μας πριν λίγα χρόνια για να περάσει το φάσμα στη γνωστή ιδιωτική εταιρεία., κίνηση στην οποία εντάσσονταν και το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ» τόνισε ο υπουργός.
Χαρακτηριστικό είναι ότι «για την ΕΡΤ οι άνθρωποι που ζουν εδώ πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος και δεν είχαν τη δυνατότητα να ακούν ούτε καν την ελληνική γλώσσα».
«Δεν υπάρχουν περιοχές που είναι σβησμένες από τον τηλεοπτικό χάρτη. Η Ελλάδα ως χώρα δημοκρατική και κοινωνία ευαίσθητη δεν αφήνει κανένα Έλληνα πίσω σε σχέση με τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την Σταυρούπολη απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υπουργός και προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης και της οικονομίας: «Διανύθηκε πάρα πολύς δρόμος και αποδείχθηκε ότι, όταν υπάρχει θέληση και μέθοδος, μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα. Καταρρίφθηκε ο μύθος ότι για την καθυστέρηση φταίει η ελληνική πλευρά ή ότι –αξιωματικά- κάθε καθυστέρηση φέρνει περισσότερα μέτρα.
Σας θυμίζω ότι, όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση, το ΔΝΤ ζητούσε να πάρουμε μέτρα 2% του ΑΕΠ πριν το 2018, ακολούθως μετακινήθηκε και ζητούσε 2%. Τελικά -και με τη δική μας επιμονή- φτάσαμε σε παρεμβάσεις μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος, αλλά και σε μια Συμφωνία που προβλέπει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αυτό που η Αξιωματική Αντιπολίτευση χαρακτήριζε ιδεολογική εμμονή της Αριστεράς. Άρα, τώρα που πραγματικά η διαπραγμάτευση και η συζήτηση με τους θεσμούς έχει “αλλάξει πίστα“, τώρα που αποτυπώθηκαν τα πραγματικά νούμερα της ελληνικής οικονομίας και πήρε ο άνεμος τις εκτιμήσεις ότι δεν θα πιάναμε τους στόχους, την προπαγάνδα ότι θα είχε ενεργοποιηθεί ο κόφτης, την προσδοκία ορισμένων για αδιέξοδο και καταστροφή, τώρα ας ξανασκεφτούν όλοι την πολιτική τους στρατηγική. Τώρα, που έχει γυρίσει σελίδα η διαπραγμάτευση και η οικονομία, είναι πασιφανή και τα εσωτερικά προβλήματα των κόμματων της αντιπολίτευσης, που ποντάρισαν όλα τους τα πολιτικά λεφτά στην πιθανότητα αδιεξόδου και πισωγυρίσματος».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ο Νίκος Παππάς τόνισε τα εξής: «Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό. Τα νέα δεδομένα της οικονομίας καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστερήσεων. Μόνο πολιτικές σκοπιμότητες θα μπορούσαν πλέον να καθυστερήσουν τη διαπραγμάτευση. Και αυτές, όμως, φαίνεται ότι κάμπτονται και δεν θα επικρατήσουν όπως συνέβη την περασμένη περίοδο.

Γιατί, παρότι αυτά δεν ακούγονται πολύ συχνά, το 2016 είχαμε αύξηση των εξαγωγών, των επενδύσεων, της απασχόλησης, ο τουρισμός είχε θετικά αποτελέσματα και, όλα αυτά, την ώρα που και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι επιτυχημένα. Δεν θα ακούσετε κανένα μέλος αυτής της Κυβέρνησης να θριαμβολογεί, αλλά ούτε και θα σταματήσουμε να υπογραμμίζουμε πως η ελληνική οικονομία δείχνει πλέον ότι διαθέτει κάθε δυνατότητα να περάσει στη σφαίρα της διατηρήσιμης και δίκαιης ανάπτυξης».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις προσωπικές επαφές με τα στελέχη της διοίκησης Τραμπ στις ΗΠΑ και τις του δηλώσεις Τραμπ σχετικά με την Ελλάδα είπε:
«Και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναπτύσσεται ένας προβληματισμός σε σχέση με την παρουσία και την πολιτική του ΔΝΤ. Μου δίνετε την ευκαιρία να πω ότι τα θέματα αυτά τα έχει εγείρει το ίδιο το ΔΝΤ με αφορμή τις βαθιές διαφωνίες του με το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το ζήτημα του δημοσίου χρέους».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις γαλλικές εκλογές, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Εάν κάποιος επιλέξει να πάει δεξιά, θα κάνει την επιλογή του μίσους, του καινούριου διχασμού, των νέων και μεγάλων κοινωνικών ανισοτήτων, των νέων και μεγάλων ανταγωνισμών και συγκρούσεων μεταξύ των κρατών. Αυτή την επιλογή πρέπει να την αποτρέψουμε, αποδεικνύοντας ότι η ανθρωπότητα, συνολικά, διαθέτει συσσωρευμένη γνώση από τις καταστροφές που βίωσε στο παρελθόν. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ευρωπαϊκή Αριστερά, τους Πράσινους, για ένα κομμάτι της Σοσιαλδημοκρατίας, η επιλογή είναι αυτή της επαναφοράς των προτεραιοτήτων της κοινωνικής συνοχής και της απασχόλησης, της ουσιαστικής ενοποίησης, για παράδειγμα της τραπεζικής ενοποίησης, της πανευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων, ενός πανευρωπαϊκού επιδόματος ανεργίας, ενός γενναίου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Πολιτικές και πρωτοβουλίες οι οποίες ακριβώς θα αποσοβήσουν το ενδεχόμενο να ξαναζήσουμε μια κρίση σαν αυτή που ζήσαμε».

Για τις τηλεοπτικές άδειες και το ΕΣΡ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς είπε:
«Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το ΕΣΡ έχουν απόλυτη συναίσθηση ευθύνης και κατανόηση να προβούμε στις πράξεις που θα μας επιτρέψουν να μην παρανομούμε ως πολιτεία. Τα κανάλια αυτή τη στιγμή είναι παράνομα γιατί λειτουργούν χωρίς άδειες». Κάλεσε ο Ν. Παππάς μάλιστα να «επισπευθούν οι διαδικασίες» με δεδομένο όπως είπε ότι δεν ξεκινούν από το μηδέν και υπάρχει η αντίστοιχη τεχνογνωσία στο ελληνικό δημόσιο.

Σε ερώτηση για την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος απάντησε ότι είναι στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ που τους παρέχει τη δυνατότητα της επιβολής των αντίστοιχων προστίμων.

Στη συνεχεία της περιοδείας ακολούθησε η επίσκεψη στο Δημαρχείο της Μύκης όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καπζά Τζεμήλ και αμέσως μετά στον Εχίνο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους κατοίκους, με τη συνοδεία διαρκώς, των τριών βουλευτών του κόμματος Ζεϊμπέκ, Γιαννακίδη, Στογιαννίδη.
Οι κάτοικοι του εξέθεσαν μια σειρά από προβλήματα (απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί, δασικοί χάρτες, γλώσσα στήριξης στα νηπιαγωγεία κα) που αντιμετωπίζουν ενώ ο βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη και ανέφερε ότι παρά τα προβλήματα γίνονται βήματα στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας.


Από την πλευρά του ο Υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για την τηλεοπτική πρόσβαση στους ελληνικούς σταθμούς και οι κάτοικοι ζήτησαν να ληφθεί μέριμνα ώστε να παρακολουθούν και τα περιφερειακά κανάλια και το Κανάλι 6 με το Ν. Παππά να απαντά ότι με βάση την πληροφόρηση που έχει, το Κανάλι 6 θα «ανέβει» σύντομα στο δορυφόρο.
Ο Δήμαρχος Καπζά Τζεμήλ τόνισε ότι από την Παρασκευή οι κάτοικοι θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για το πρόγραμμα ενώ ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ευχαρίστησε για την επίσκεψη και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι ο Υπουργός είναι νεαρός.

Αμέσως μετά το καφενείο, ο Υπουργός επισκέφθηκε το ΤΕ Εχίνου και στη συνεχεία ο Υπουργός κατέληξε στα γραφεία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, όπου είχε σύσκεψη με τη Νομαρχιακή Επιτροπή και τους βουλευτές, παρουσία των συνεργατών του.

Η περιοδεία άρχισε το πρωί από την Ξάνθη και είχε συνεχεία σήμερα στην Οργάνη τα Αρριανά και την Κομοτηνή οπού θα υπάρξει συνάντηση με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και αύριο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς θα βρίσκεται στον Έβρο και στην Αλεξανδρούπολη.

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, Παναγιώτης Σκούτας και ο Σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Keywords
ξανθη, αξιολογηση, επρεπε, digea, cosmote, σαμαρας, εταιρεία, ΕΡΤ, ελλαδα, ΔΝΤ, αεπ, νέα, ηπα, εκλογες, συριζα, ΕΣΡ, κομοτηνη, αλεξανδρουπολη, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, κοινωνικος τουρισμος, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, αποτελεσματα, βουλευτες, ψηφιακο σημα, αεπ, γνωση, δασικοι χαρτες, δωρεαν, ηγεσια, ηπα, θρακη, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, σφαιρα, τα νεα, υπουργειο οικονομικων, χαρτες, ωρα, αυξηση, αιτησεις, αφορμη, βρισκεται, γεγονος, γινονται, γλωσσα, γραφεια, δεδομενο, δυνατοτητα, δημος, δημοσιο, δηλωσεις, δικη, δειχνει, δρομος, εγινε, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εμμονη, ενημερωση, εταιρεία, ευρωπη, τεχνολογια, ιδιο, εικονα, ιση, καφενειο, κυβερνηση, κινηση, κυριακος παπαδοπουλος, λεφτα, μεριμνα, μηδεν, μυθος, ποιοτητα, πολιτεια, προβληματα, πρωι, συζητηση, συνεχεια, συντομα, σειρα, σωμα, σπιτι, τουρισμος, φταιει, χαρα, ψηφιακο, βηματα, δικαιωμα, ελληνικα, ερωτησεις, εθνικο, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κομματι, μεθοδος, σημα, θεματα, θετικα, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα