Μουσική βραδιά στη Ραψάνη με το Θανάση Γκαιφύλλια

13:47 8/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ξεχωριστή βραδιά προσέφερε ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας στους κατοίκους και επισκέπτες της Ραψάνης. Στο θεατράκι του αίθριου χώρου απέναντι από τον «Ξενώνα Ραψάνης», υπό το φως του φεγγαριού ο σπουδαίος τραγουδοποιός, με τη συνοδεία του Κώστα Γκαϊφύλλια στην κιθάρα και το μπουζούκι και την αισθαντική φωνή της Λίας Τζιαμπάζη, έγινε ο οδηγός σε ένα ταξίδι γεμάτο ποίηση, αγαπημένες μελωδίες, προσωπικές αφηγήσεις και αναφορές σε κορυφαίους δημιουργούς που σφράγισαν με το έργο τους τη σύγχρονη ελληνική μουσική.
Λιτός

και ουσιαστικός, πνευματώδης και υπέροχα αφηγηματικός, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας δημιούργησε μέσα από τις συγχορδίες και τα λόγια των ποιητών μια μοναδική ατμόσφαιρα, συμπαρασύροντας το κοινό του σε μια αυθεντική μουσική εμπειρία.
Η επίσκεψη του Θ. Γκαϊφύλλια στη Ραψάνη, με την οποία διατηρεί πολύχρονους και ισχυρούς δεσμούς, περιλάμβανε ένα όμορφο δώρο για τους μικρούς κατοίκους του χωριού. Ένα αυτοσχέδιο μουσικό εργαστήρι στήθηκε στα παγκάκια της κεντρικής πλατείας της Ραψάνης, στο πλαίσιο του οποίου δεκάδες παιδιά, συνέθεσαν παρέα με τον αγαπημένο τραγουδοποιό το δικό τους τραγούδι, με θέμα τα ζώα που εξαφανίζονται. Νότες και χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισαν την καρδιά της Ραψάνης, καθώς το τραγούδι ολοκληρώθηκε και τραγουδήθηκε δυνατά από την ομάδα των δημιουργών του.
Η συναυλία και το μουσικό εργαστήρι που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., με την στήριξη του Δήμου Τεμπών, είχαν την ευγενική στήριξη της εταιρείας μεταφορών DELOPOULOS TRANS.

Keywords
Τυχαία Θέματα