Μοναδική μουσική εμπειρία στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού της Ιτωνίας Αθηνάς στη Φίλια

18:43 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση παρακολούθησαν όσοι παραβρέθηκαν στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού της Ιτωνίας Αθηνάς στη Φίλια Καρδίτσας, το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σοφάδων, διοργάνωσαν μουσική εκδήλωση με τον Fabious Constable και την ορχήστρα Celtic Harp Orchestra,

χαρίζοντας στο κοινό μια μοναδική μουσική εμπειρία.
Το κύριο μέρος του συγκροτήματος αποτελούνταν από παραδοσιακές άρπες, αλλά όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε σταθερή συνεργασία με άλλα όργανα όπως βιολιά, φλάουτα, κιθάρες, κρουστά και φωνές. Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας περιλάμβανε πρωτότυπες συνθέσεις του Fabius Constable καθώς και κομμάτια από την παραδοσιακή μουσική της Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Βρετάνης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μουσικό ταξίδι το οποίο ξεκινά από τους αρχαίους σκωτικούς θρύλους και τις ιστορίες των ιρλανδών βασιλιάδων, περνά από την Παλιά Ηπειρωτική Ευρώπη, αγγίζει το Νέο Κόσμο με τους ενθουσιώδεις ρυθμούς του ταγκό του σουίνγκ και στη συνέχεια επιστρέφει πίσω στα χρώματα της Μεσογείου, φθάνοντας στις δικές μας πολιτιστικές ρίζες.
Πριν την έναρξη χαιρετισμό απηύθυνε η προϊσταμένη της Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας κ. Μαρία Βαϊοπούλου. Η ίδια αναφέρθηκε στην εκδήλωση και στους καλλιτέχνες, επισημαίνοντας την καθοριστική συμβολή της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Την μοναδική αυτή μουσική εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, οι Αντιδήμαρχοι κκ Κατερίνα Σκρέτα και Ιωάννης Κουτσομηλιάς, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΣ κ. Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Σπύρος Εκίζογλου, ο πρόεδρος της ΤΚ Φίλιας κ. Χρήστος Κατσαβριάς, η πρόεδρος της ΤΚ Μελισσοχωρίου κ. Ζωή Βαϊοπούλου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.
Σε δήλωσή του ο κ. Σκάρλος επεσήμανε:
«Ως Δημοτική Αρχή είμαστε πάντα θετικοί και στηρίζουμε την οποιαδήποτε πολιτιστική πρωτοβουλία με σχεδιασμό και στόχευση. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ, όλους τους συντελεστές και διοργανωτές της υπέροχης μουσικής εκδήλωσης. Ως Δήμαρχος θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στηρίζουμε δράσεις που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό και προβάλουν ευρύτερα την περιοχή μας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα