Μ.Κύρκος: «Η επιλογή Ταγιάνι δεν είναι το τέλος ενός δρόμου» (audio)

14:33 19/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την αλλαγή συσχετισμών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και για το τι σηματοδοτεί η εκλογή του συντηρητικού Αντόνιο Ταγιάνι για την Ελλάδα και την Ευρώπη μίλησε την Πέμπτη (19/1/2017) ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μιλτιάδης Κύρκος στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

«Η επιλογή Ταγιάνι δεν είναι το τέλος ενός δρόμου. Για τα ελληνικά δεδομένα δε νομίζω ότι θα υπάρχει διαφορά. Είναι Ιταλός, γνωρίζει τις

δυσκολίες των χωρών μας, σίγουρα δε θα συγκρουστεί με την πολιτική Σόιμπλε, αλλά όλη η Ευρώπη κινείται σε μια πολιτική εναντίον του» δήλωσε εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η Ευρώπη θα αγωνιστεί για την αλλαγή της πολιτικής λιτότητας.

«Ο Σουλτς είχε δώσει στον κοινοβούλιο ένα μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε συνηθίσει, το έβλεπε ως συμμέτοχο σε όλες τις αποφάσεις. Ο Ταγιάνι μας δήλωσε ότι το κοινοβούλιο θα είναι περισσότερο διαχειριστικό» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης και ερωτηθείς αν θα είναι ευνοϊκή εξέλιξη για τη χώρα μας η ενδεχόμενη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΔΝΤ στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) εξέφρασε την αμφιβολία ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός θα είναι, αυτήν τη στιγμή, θετικότερος, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία θα μπούμε σε κατάσταση «λίμπο», να μην κουνιέται φύλλο. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «όσες αξιολογήσεις κι αν πάρουμε θετικές δε θα μπορέσουμε να βγούμε από τα μνημόνια αν δεν παράξουμε πλούτο».

Κληθείς να σχολιάσει τις μετακινήσεις στελεχών του Ποταμιού προς άλλα κόμματα υπογράμμισε: «Είμαστε σε μια δύσκολη θέση. Το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία. Έχουμε χάσει βουλευτές. Χάνουμε τις ευκαιρίες που έχουμε. Δεν έχουμε ολοκληρώσει προγραμματικό λόγο. Δώσαμε νέες ιδέες, αλλά δεν καταφέραμε να δώσουμε στον ψηφοφόρο προγραμματικό λόγο», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ. «Η προοπτική συνεργασίας με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δε μπαίνει καν στο πεδίο της συζήτησης» επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα