«Μις Μαρπλ» στην ΕΡΤ1

01:17 25/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 και ώρα 16:15, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το επεισόδιο με τίτλο «Διπλό είδωλο σε σπασμένο καθρέφτη» (The mirror crack’d from side to side) από τον πέμπτο κύκλο της σειράς μυστηρίου αυτοτελών επεισοδίων «Μις Μαρπλ» (Agatha Christie’s Marple).

Υπόθεση: Η σταρ του Χόλιγουντ Μαρίνα Γκρεγκ μαζί με τον σκηνοθέτη άντρα της εγκαθίστανται

στο αρχοντικό Γκόσινγκτον Χολ στο χωριό Σεντ Μέρι Μιντ, και όλοι θέλουν να δουν από κοντά το λαμπερό ζευγάρι, στη δεξίωση που παραθέτουν. Όταν όμως η φανατική θαυμάστρια της Μαρίνας, η Χίδερ, πέφτει νεκρή από δηλητηριασμένο κοκτέιλ, αρχίζουν οι υποψίες: για ποιον πραγματικά προοριζόταν το ποτό;
Η Μις Μαρπλ μαθαίνει ότι όσο η Χίδερ φλυαρούσε με ενθουσιασμό στη Μαρίνα, εκείνη κοιτούσε τη σκάλα, όπου ανέβαιναν οι καλεσμένοι με ύφος απόλυτης καταστροφής και η Μις Μαρπλ ανακαλύπτει ότι το ποτό με το δηλητήριο προοριζόταν για τη Μαρίνα. Ερευνώντας μαζί με τον Επιθεωρητή Χιούιτ, βγαίνουν στο φως διάφορα μυστικά για τους μυστηριώδεις προσκεκλημένους, όπως για το δημοσιογράφο του Χόλιγουντ, πρώην σύζυγο της Μαρίνας και τη νεαρή ηθοποιό, πρώην ερωμένη του άντρα της.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας της ταινίας, η ζωή της Μαρίνας απειλείται και πάλι, όταν της σερβίρουν δηλητηριασμένο καφέ, και όταν γίνεται άλλος ένας φόνος μέσα στο Γκόσινγκτον Χολ, ο άντρας της φοβάται πια πολύ για τη ζωή της, μέχρι που η Μις Μαρπλ καταλαβαίνει τι κρύβεται πίσω από το ύφος καταστροφής της Μαρίνας.

Σκηνοθεσία: Τομ Σάνκλαντ.
Σενάριο: Κέβιν Έλιοτ βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι.
Στο ρόλο της Μις Μαρπλ η Τζούλια Μακένζι.
Παίζουν επίσης: Τζοάνα Λάμλεϊ, Λίντσεϊ Ντάνκαν, Χιου Μπόνεβιλ, Χάνα Ουάντινγκαμ, Νάιτζελ Χάρμαν, Καρολίν Κουέντιν, Βικτόρια Σμέρφιτ, Μπρέναν Μπράουν.
Συμπαραγωγή: ΗΠΑ-Αγγλίας 2011.

Βασισμένη στην ομότιτλη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων και διηγημάτων της Άγκαθα Κρίστι, η σειρά παρουσιάζει τις περιπέτειες της Τζέιν Μαρπλ, μίας ηλικιωμένης γεροντοκόρης που ζει στο ήσυχο χωριουδάκι Σεντ Μέρι Μιντ. Στις πολλές της επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς σε άλλα χωριά, η Μις Μαρπλ συχνά πέφτει πάνω σε περιπτώσεις μυστηριωδών φόνων και βοηθά να εξιχνιαστούν. Αν και οι αστυνομικοί εμφανίζονται πολλές φορές απρόθυμοι να δεχτούν τη βοήθεια της Μις Μαρπλ, η φήμη και οι απαράμιλλες ικανότητές της τελικά τους κερδίζουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα