Βραβείο και στην Ολυμπία για το ΕΠΑΛ Λήμνου

18:14 12/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την 3η θέση στην κατηγορία της έλαβε στο 17ο Φεστιβάλ «Camera Zizanio» και στα πλαίσια του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, η 10λεπτη ταινία «Το στοίχημα» από το ΕΠΑΛ Μύρινας Λήμνου.

Η ταινία είχε πάρει το 3ο βραβείο και στο Φεστιβάλ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου «CINEμάθεια», τον περασμένο Ιούνιο, (μοιράστηκε το 3ο Βραβείο με την ταινία «Τούμπαλιν», από το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις του Καστελόριζου). Είχε τιμηθεί επίσης

στο CINEμάθεια για τον καλύτερο ρόλο αγοριού και με ειδική διάκριση στην εκπαιδευτικό-συντονίστρια της ομάδας Στέλλα Μανουσογιωργάκη.
«Άξιοι και πολλά υποσχόμενοι μαθητές, καθηγητές αντάξιοι της φλόγας και της δίψας των μαθητών τους! Περιμένουμε και φέτος, με περισσή προσδοκία τα έργα σας», σημειώνει η υπεύθυνη εκπαιδευτικός από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέλλα Τσιροπινά. Παράλληλα η κα Τσιροπινά επισήμανε την αντικειμενικότητα της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ CINEμάθειας που για 2η φορά το βραβείο που έδωσε σε ταινιούλα πήρε το αντίστοιχο και στην Ολυμπία!


Και ενώ στην Ολυμπία η τελετή απονομής των βραβείων την Κυριακή έγιναν με την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο, στη Χίο ετοιμάζονται πυρετωδώς οι ταινιούλες για τη CINEμάθεια 2018.
Η προθεσμία για υποβολή συμμετοχής είναι η 20η Δεκεμβρίου και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή σχολεία που συμμετείχαν και πέρυσι, πολλά από τα οποία φέτος θα παρουσιάσουν δύο ταινιούλες!

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα