Μεσολόγγι: Οι θησαυροί της Ιόνιας οδού στη «Διέξοδο»

12:01 27/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η έκθεση με θέμα «Διαχρονικό ταξίδι στην Ιόνια οδό – Ο θησαυρός των ευρημάτων της» άνοιξε στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι με την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων και με την απαγγελία στίχων του Διονύσιου Σολωμού ,συγκινημένη να μιλά για την Ιερή Πόλη , τις Εορτές Εξόδου αλλά και το νόημα της Θυσίας των Εξοδιτών.

Ο δημιουργός της «Διεξόδου» Νίκος Κορδόσης αναφέρθηκε στην μοναδική έκθεση που ήρθε στο φως μετά από εννέα χρόνια ανασκαφών .

Η Ολυμπία

Βικάτου Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδας που συνδιοργανώνει την έκθεση αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της που περιλαμβάνει ευρήματα της αρχαιολογικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της Iονίας οδού, κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής της μέσα στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με τα θερμά λόγια της κυρίας Λυδίας Κονιόρδου για την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, τις Εορτές Εξόδου αλλά και το νόημα της Θυσίας των Εξοδιτών.

Την έναρξη των Εορτών για τα 191 χρόνια από την Έξοδο κήρυξε από το Κέντρο Λόγου και Τέχνης – Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος. Μιλώντας για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν έως το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου, σημείωσε ότι αποτελούν το απόσταγμα της καλής συνεργασίας του Δήμου με κορυφαίους φορείς, συλλόγους και την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. «… Ανταποκρίνονται στο ύφος και το επίπεδο ποιότητας που επιβάλλει ο χαρακτήρας των Εορτών Εξόδου, αποτελώντας ένα «ταξίδι» του νου και των συναισθημάτων το οποίο θα οδηγήσει στην κορυφαία στιγμή της Θυσίας των Ελεύθερων Πολιορκημένων.»

Μετά τα εγκαίνια, ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους και τα εκθέματα από την κυρία Ολυμπία Βικάτου ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου.

Νίκη Παπαδούλα

Keywords
Αναζητήσεις
διαχρονικο ταξιδι την ιονια οδο
Τυχαία Θέματα