«Μέρα Γιορτής» στο ΚΠΙΣΝ

14:01 23/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζοντας τις προβολές κλασικών αριστουργημάτων από τον γαλλικό κινηματογράφο, το Park Your Cinema του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, υποδέχεται τους σινεφίλ με την ταινία «Μέρα Γιορτής» (Jour de Fête, 1949) του Jacques Tati.

Μέρα Γιορτής / Jour de Fête (1949)

Ο ταχυδρόμος ενός μικρού χωριού, πραγματικός περίγελως για τους κατοίκους του,

ονειρεύεται να εκμοντερνίσει τις μεθόδους εργασίας του και να γίνει ακόμη ταχύτερος, στα πρότυπα των Αμερικανών συναδέλφων του που παρακολουθεί σε επίκαιρα της εποχής, με μοναδικό «εργαλείο» το ποδήλατό του.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που σκηνοθέτησε ο Tati αναπτύσσει την ιδέα του μικρομηκάδικου «L’ Ecole des Facteurs» (1947), με τον κεντρικό ήρωα να φέρει κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα συναντήσουμε αργότερα και στα φιλμ του κυρίου Hulot. Το χιούμορ του Tati εστιάζει σε εικόνα και ήχους που ξεκαρδίζουν, αδιαφορώντας για τον διάλογο, σήμα κατατεθέν σε ολόκληρη τη φιλμογραφία του.
Σκηνοθεσία: Jacques Tati

Οι προβολές του Αυγούστου πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας και του Institut Français στο Παρίσι.

Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος.

Σε περίπτωση ισχυρών ανέμων υπάρχει περίπτωση μη πραγματοποίησης της προβολής λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Παρασκευή 25/08 | 21.00

ΞΕΦΩΤΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα