Μελιτζαζ, εικαστικές τέχνες, μουσική στους δρόμους του Λεωνιδίου

20:51 9/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ένα απέραντο ατελιέ μετατράπηκαν οι δρόμοι του Λεωνιδίου με μουσικές, χρώματα, μοναδικές γεύσεις, πολιτιστικά δρώμενα στα πλαίσια του Μελιτζαζ 2017.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς που εδώ και δώδεκα χρόνια οργανώνεται προς τιμήν της γλυκιάς μοβ κυρίας, της μελιτζάνας, σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Θεματική του φεστιβαλ φέτος οι εικαστικές τεχνες και η συνομιλια τους με τον κινηματογραφο υπο τα βλεμματα του Νεστορος Βαρβερη και του Βινσεντ Βαν

Γκογκ

Οι ομορφιές και οι γωνιές του Λεωνιδίου που ενέπνευσαν τους φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και τις αποτύπωσαν σε έργα τέχνης εντυπωσίασαν τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρωνη.

Τα 22 εργα που δημιουργησαν οι 11 φοιτητές, εκτεθειμένα στον πύργο Τσικαλιωτη, δημιουργηθηκαν από ομάδα εργασίας, στα πλαίσια του φεστιβάλ μελιτζαζ, στο Λεωνίδιο Νοτιας Κυνουριας.

Τα έργα αξιολογηθηκαν από ειδική επιτροπή στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης και τα τρία καλύτερα βραβεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην πλατεία Μερικακη.

Παρόντες στην εκδήλωση ο βουλευτής ΣΎΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Γιώργος Παπαηλιου, η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική» Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης.

Το ραντεβου για το επομενο Μελιτζαζ ανανεωθηκε…

Keywords
Τυχαία Θέματα