Μείωση δρομολογίων στα τρένα – «Παγοδρόμια» πολλές πόλεις

08:57 12/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δύο χώρες», ο βορράς και ο νότος της Ελλάδας, καθώς η διαφορά της θερμοκρασίας είναι τριάντα βαθμοί, με την Φλώρινα στους μείον 17 βαθμούς και τον Λαγκαδά θεσσαλονίκης στους μείον 15, ενώ δέκα βαθμούς πάνω από το μηδέν ανέβασε το θερμόμετρο ο νοτιάς σε άλλες περιοχές. Στα βορειοδυτικά ορεινά οι χιονοπτώσεις δεν θα σταματήσουν ως το Σάββατο, ενώ σε μείωση

των δρομολογίων των τρένων στον άξονα ΑθήναΘεσσαλονίκηΑθήνα και των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και του «ντόμινο βλαβών» που εγκλώβισε 600 επιβάτες χθες μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης.

Κατεπείγουσα ΕΔΕ για όσα συνέβησαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Δεν θα πραγματοποιηθούν όπως ανακοινώθηκε, στο τμήμα ΑθήναΘεσσαλονίκηΑθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50, 51, 56, 55, 60 και 61, επίσης, τα δρομολόγια στις αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα ΛάρισαΘεσσαλονίκηΛάρισα 1592, 1593, 1594, 1595, 2592, 2591, 2598 και 2597.

Αναστέλλονται και όλα τα δρομολόγια στο τμήμα μεταξύ Λάρισας – Καλαμπάκας – Παλαιοφάρσαλου – Λάρισας. Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

Κεντρική Ελλάδα

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο Αλιβέρι, ενώ δύο χωριά τα Μανίκια και το Μακρυχώρι, παραμένουν αποκλεισμένα για πέμπτη ημέρα.

Στο νομό Φθιώτιδας, ο παγετός επιμένει στους παραλιακούς δήμους, στον Άγιο Κωνσταντίνο και στα Καμμένα Βούρλα, ενώ οι αλυσίδες δεν είναι απαραίτητες στους κεντρικούς δρόμους «αλλά στις γειτονιές».
Στο νομό Φωκίδας, υποχρεωτική είναι η χρήση αλυσίδων μεταξύ Θερμοπυλών και Άμφισσας.

Λάρισα

Στους μείον 6 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία το πρωί στη Λάρισα, ενώ με σαράντα εκατοστά χιόνι οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι υποχρεωτικές μέσα στην πόλη, λόγω παγετού.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων παραμένει σε ισχύ στην εθνική οδό Τρικάλων- Ιωαννίνων και Τρικάλων- Γρεβενών.

Θεσπρωτία

Κανένα αποκλεισμένο χωριό δεν υπάρχει στην Ήπειρο, ωστόσο τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο νομό Ιωαννίνων, με την εθνική οδό Ιωαννίνων- Άρτας να χαρακτηρίζεται ως η πλέον επικίνδυνη λόγω παγετού με υποχρεωτικές τις αντιολισθητικές αλυσίδες.
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εγνατία.

‘Εβρος

Για τρίτη ημέρα ο νομός παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με την κατάσταση στη Σαμοθράκη να χαρακτηρίζεται τραγική και στην Αλεξανδρούπολη, να καταγράφεται ρεκόρ 30 ετών με τη χιονοθύελλα που κράτησε πέντε ώρες.

Θεσσαλονίκη

Προβλήματα στην υδροδότηση αντιμετωπίζει η ανατολική θεσσαλονίκη ενώ, την αναστολή των μαθημάτων και όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των προβλημάτων μετακίνησης στην πόλη.

Στο ΑΠΘ κανονικά λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες του, με μετάθεση -λόγω των καιρικών συνθηκών- της ώρας προσέλευσης των υπαλλήλων στις 9:00 πμ.
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τη μετάθεση της εξεταστικής περιόδου Ιανουαρίου 2017 (από 16.1.2017 στις 10.2.2017) κατά μία εβδομάδα, ήτοι από Δευτέρα 23.1.2017 έως Παρασκευή 17.2.2017. Η τροποποίηση του ακαδημαϊκού ημερολογίου έτους 2016-2017 δε θα ισχύσει για τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, οι οποίοι θα εξεταστούν με το παλαιό πρόγραμμα.

Σποράδες

Αφού εντοπίσθηκε η μεγάλη βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Γλώσσα Σκοπέλου, η οποία και προκάλεσε χθες το μεσημέρι την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Σκόπελο και Αλόννησο εξ αιτίας της πρωτοφανούς χιονοθύελλας, ενισχυμένα συνεργεία της ΔΕΗ που εστάλησαν από τον Βόλο, κατάφεραν να αποκαταστήσουν εν μέρει την ηλεκτροδότηση των νησιών.Ηλεκτροδοτήθηκαν καταρχάς η Χώρα Σκοπέλου και το Πατητήρι της Αλοννήσου.

Σε εξέλιξη οι προσπάθειες να προσεγγιστούν αποκλεισμένοι από το Σάββατο, στα ορεινά της Αλοννήσου και της Σκοπέλου.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα θα παραμείνουν τα σχολεία στο δήμο Καλαβρύτων, στην Πάτρα, τα νηπιαγωγεία και το δημοτικά σχολεία Σελλών και Άνω Καστριτσίου, στο Αγρίνιο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Αγίου Βλασίου και Καλλιθέας, στη Κεντρική Μακεδονία σε όλο το νομό Σερρών, στο δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής( δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία, οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί), στο δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής και στο δήμο Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Δεν θα χτυπήσει το σχολικό κουδούνι στο δήμο Παιονίας Κιλκίς, στο δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας και σε όλους τους δήμους της Π.Ε. Έβρου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο δήμο Νάουσας Ημαθίας. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα σχολεία στο δήμο Αλμωπίας Πέλλας, οι παιδικοί σταθμοί του δήμου, το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών», καθώς και τα Εικαστικά Εργαστήρια.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1,Περιφερειακοί Σταθμοί

Σχετική είδηση:Συναγερμός για το χιονιά που υποχωρεί – Προσοχή στον παγετό (video-photo)

Keywords
Τυχαία Θέματα