Μέι: Να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις επί της μελλοντικής σχέσης Ε.Ε.-Βρετανίας

11:53 24/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επανέλαβε σήμερα την επιθυμία της για μία από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση κίνηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων επί της μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας Ηνωμένου Βασιλείου-Ε.Ε. μετά το Brexit.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή της στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, η πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εντός της ημέρας σχετικά με «τις θετικές διαπραγματεύσεις που

έχουμε, κοιτώντας προς την μελλοντική βαθιά και ειδική σύμπραξη που επιθυμώ με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αυτό για το οποίο είμαι σαφής είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε από κοινού. Αυτό αφορά και τους δύο, Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση, να περάσουμε στο επόμενο στάδιο», είπε.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε σήμερα ότι μια συνάντηση με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό στις 4 Δεκεμβρίου θα επιτρέψει στην Ε.Ε. να δει εάν έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit.

«Θα συναντηθώ με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό στις 4 Δεκεμβρίου. Τότε θα δούμε εάν έχει γίνει επαρκής πρόοδος», δήλωσε ο Γιουνκέρ σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο. Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα