Μέι: 120 κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας

18:12 28/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκατόν είκοσι κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας που πραγματοποίησαν οι αρχές έπειτα από την πυρκαγιά στο δυτικό Λονδίνο, η οποία στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 80 ανθρώπων, όπως δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, 80 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ή συνεχίζουν να αγνοούνται έπειτα από τη φονική πυρκαγιά. Ωστόσο, σύμφωνα με την επικεφαλής της αστυνομίας Φιόνα Μακ Κόρμακ, θα χρειαστούν πολλοί μήνες πριν γίνει γνωστός ο τελικός απολογισμός των θυμάτων.

Η Μέι δήλωσε ότι οι αποτυχίες στους ελέγχους ασφαλείας έδειξαν ότι

υπάρχει ένα ευρύτερο ζήτημα πυρασφάλειας που είναι αποτέλεσμα αποτυχιών πολλών δεκαετιών.

«Υπάρχουν πραγματικά ερωτήματα, όπως πώς και γιατί αυτό συνέβη και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί στο μέλλον», επισήμανε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

«Αυτή η καταστροφή πρέπει να μας αφυπνίσει», δήλωσε, ενώ συγκρούστηκε με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος επέκρινε τις περικοπές στους προϋπολογισμούς της τοπικής κυβέρνησης και του πυροσβεστικού σώματος.

Δεσμεύτηκε για την μεταστέγαση εντός τριών εβδομάδων όλων των κατοίκων που έχασαν τα σπίτια τους, στόχος που ο Κόρμπιν τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα