Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο – Σοβαρός τραυματισμός 64χρονης (video)

09:45 26/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Τραγικές ώρες πέρασε και πάλι η Χίος. Τρεις γυναίκες έχουν μεταφερθεί με σοβαρά εγκαύματα στην Αθήνα, η κατάσταση της μίας είναι κρίσιμη. Καλά τα νέα και από τα άλλα μέτωπα Ρουπάκι του Ασπρόπυργου, η φωτιά είναι σε ύφεση, όπως και εκείνες στο Μενίδι, Καλακέικα Πύργου και στην Ακράτα Αιγιαλείας, στο Στανό του Δήμου Αμφιλοχίας, στο Παναιτώλιο Αγρινίου και στα Μαλάματα Ναυπάκτου. ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει εξαιρετικά

υψηλός σε πολλές περιοχές της χώρας, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Μενίδι

Σε ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στο Μενίδι. Oι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή, λόγω των ισχυρών ανέμων και του φόβου αναζωπύρωσης. Ο αντιδήμαρχος Φυλής Δημήτρης Καμπόλης έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ για εμπρησμό και εξέφρασε φοβους για πυρκαγιά στην Πάρνηθα.

Ασπρόπυργος

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά χθες το βράδυ σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκτιμούν, ότι πιθανότατα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα τεθεί υπό μερικό έλεγχο

Στις επιχειρήσεις παίρνουν μέρος 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 3 δημοτικά οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν για την κατάσβεσή της και εναέρια μέσα.

Μεσολόγγι

Στο Λεσίνι Μεσολογγίου, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τη 1.00 μετά το μεσημέρι και τέθηκε υπό έλεγχο.

Η φωτιά έκαψε δασικές εκτάσεις και δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, ενώ μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές δυνάμεις τις Πυροσβεστικής υπηρεσίας με είκοσι δύο πυροσβέστες, έντεκα οχήματα και ομάδα πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής, αποτελούμενο από επτά άτομα. Στο έργο τους συνδράμουν από αέρος, κάνοντας ρίψεις νερού, δύο αεροσκάφη Canadair και ένα Pezetel.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΕΡΤ Αιγαίου

Keywords
Τυχαία Θέματα