Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στο κέντρο της Αθήνας

21:20 4/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην οδό Ακαδημίας, για τον απεγκλωβισμό ενοίκων από διαμέρισμα στο οποίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 18:25 στο κτίριο της Ακαδημίας 43 και ήταν αποτέλεσμα εμπρηστικής επίθεσης. Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού που αποτελούνταν από 4 γκαζάκια.

Άγνωστοι τον τοποθέτησαν έξω από τα γραφεία του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, που στεγάζεται στον τρίτο όροφο του κτιρίου.

Πληροφορίες

αναφέρουν ότι στα γραφεία βρίσκονταν εκείνη την ώρα μια γυναίκα. Επιτόπου, έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής, ανάμεσά τους δύο κλιμακοφόρα.

Οι πυροσβέστες βοήθησαν να κατέβουν από τις σκάλες που είχαν γεμίσει καπνό τρία άτομα, αργότερα ένα από αυτά, μια γυναίκα, μεταφέρθηκε καθαρά για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ.

Άλλοι ένοικοι και εργαζόμενοι στο κτίριο όταν εκδηλώθηκε η φωτιά ανέβηκαν στην ταράτσα και για αυτό ανέβασαν τις κλίμακες οι πυροσβέστες , αλλά στο μεταξύ η μικρή φωτιά στον Γ όροφοι είχε σβήσει και έτσι κατέβηκαν από τις σκάλες.

Όση ώρα ήταν σε εξέλιξη η επιχείριση της πυροσβεστικής η κυκλοφορία στην Ακαδημίας είχε διακοπεί.

Νωρίτερα, στις 15:45, ομάδα αγνώστων επιχείρησε να βάλει φωτιά στο γραφείο του εργατολόγου Δημήτρη Μπούρλου στην οδό Ναυαρίνου 15 στα Εξάρχεια, στον πρώτο όροφο.

Οι δράστες, τοποθέτησαν μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό έξω από την πόρτα και έβαλαν φωτιά. Ευτυχώς υπάλληλοι του γραφείου το αντιλήφθηκαν άμεσα και την έσβησαν πριν πάρει διαστάσεις.

Πριν ένα χρόνο στις 3 Φεβρουαρίου μια ομάδα νεαρών με κουκούλες είχε εισβάλει στο γραφείο όπου έσπασαν υπολογιστές, έριξαν μπογιές και πέταξαν φέιγ βολάν.

Πηγή: ΕΡΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα