Με την ομιλία της Ελ. Μπέλλου ολοκληρώθηκε το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

10:20 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στη Κοίτη του Πηνειού.
Από νωρίς το απόγευμα δεκάδες νέοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνθρωποι γέμισαν τον χώρο του Φεστιβάλ που είχε ετοιμαστεί με μεγάλη φροντίδα χάρη στην πολυήμερη προσπάθεια μελών και φίλων του ΚΚΕ

και τηs ΚΝΕ.

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία, ανάμεσα στα άλλα τόνισε:
«Σας λένε ότι η ανθρωπότητα κινδυνεύει από νέες πολεμικές πυρηνικές περιπέτειες, γιατί συγκρούονται δύο νέες παρανοϊκές και διεφθαρμένες προσωπικότητες, του Τραμπ στις ΗΠΑ, του Ουν στην Κορέα. Αλλά όλ’ αυτά που σας λένε είναι συνειδητή απάτη. Βολεύει το σύστημα να κρύβει την πραγματική αιτία της αντιπαράθεσης, που είναι ο έλεγχος ενεργειακών κοιτασμάτων προς εκμετάλλευση, ο έλεγχος δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων.
Αυτός είναι ο κόσμος του καπιταλιστικού κέρδους, του ανταγωνισμού». Συνεχίζοντας ανέλυσε την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ:
Ολονών τα Συντάγματα κατοχύρωναν την καπιταλιστική σχέση ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και προσάρμοζαν σ’ αυτήν κάθε ατομικό δικαίωμα.
Ένα από τα λάθη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, όχι μόνο στη Σοβιετική Ένωση, είναι ότι δεν ξέκοψε οριστικά και αμετάκλητα με πολιτικά στοιχεία που αναπτύχθηκαν μέσα στις εκμεταλλευτικές κοινωνίες».
Στο φεστιβάλ το ενδιαφέρον τράβηξαν η συζήτηση με θέμα: «Η Οχτωβριανή Επανάσταση μέσα από τα σχολικά βιβλία», αλλά και το αφιέρωμα με διασκευασμένα ρώσικα τραγούδια και ποίηση για την Οχτωβριανή Επανάσταση.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι με τους «laτρεις», συναυλία με τους Minorfase και τη μεγάλη συναυλία με τους Imam Baildi.

Keywords
Τυχαία Θέματα