Με τα μάτια στραμμένα στο Euroworking Group

09:28 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Tην τελική της πρόταση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού μετά το 2018 παρουσιάzει η Αθήνα σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 στη συνεδρίαση του EWG. Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να διαφανούν και οι προθέσεις των εμπλεκόμενων πλευρών ενόψει και του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Πρωτοβουλίες εξ άλλου, αναλαμβάνουν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έστειλε για άλλη μια φορά μήνυμα στην

Αθήνα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική.

Για να γίνει κούρεμα του χρέους, η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να εγκαταλείψει το ευρώ, υποστήριξε ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

Δεχόμαστε σκληρή κριτική αλλά προσπαθήσαμε να είμαστε «αδίστακτα ειλικρινείς», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάντ, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στη δημοσίευση των εκθέσεων του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία. Οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα, είναι «απολύτως απαραίτητες», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η Ολλανδία θα σταματήσει να υποστηρίζει οικονομικά την Ελλάδα σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποσύρει την συμμετοχή του, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπουμ.

Προτεραιότητα είναι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο, τόνισε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν συγκρούσεις που μαίνονται στο εσωτερικό της Ευρώπης και αγγίζουν ως ένα σημείο και το ελληνικό πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΑ

Σχετική είδηση: Διαβουλεύσεις με το βλέμμα στο EWG – Σκληρές απαντήσεις προς ΔΝΤ που όμως επιμένει (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα