Με επιτυχία ο 1ος αγώνας ορεινού δρόμου στη Λίμνη Πλαστήρα

12:01 14/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος αγώνας ορεινού δρόμου με την ονομασία «PLASTIRA’S LAKE TRAIL RACE» που συνδιοργάνωσε ο Αθλητικός πολιτιστικός σύλλογος Καρδίτσας Περσέας και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, την Κυριακή 09/04/2017. Ο τελικός αριθμός των εγγραφών ήταν εντυπωσιακός και έφτασε περίπου τις 500 συμμετοχές με δρομείς από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και με συμμετοχές από την Ολλανδία και τη Γαλλία. Από νωρίς το πρωί στα Καλύβια Πεζούλας στήθηκε

ένα διαφορετικό, για τα δεδομένα της περιοχής σκηνικό, που έδινε έντονο γιορτινό κλίμα, με τους δρομείς να γεμίζουν τους δρόμους του χωριού. Στις 10.00 ο Δήμαρχος, Δημήτρης Τσιαντής, αφού καλωσόρισε τους αθλητές, έδωσε την εκκίνηση του αγώνα των 10 χλμ από τα Καλύβια Πεζούλας, ενώ 15 λεπτά αργότερα ξεκίνησαν και οι δρομείς των 20 χλμ.

Με τον καιρό μεγάλο σύμμαχο ο αγώνας ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στη διαδρομή τους, τη μοναδική ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος που προσφέρει η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, αφού οι δρομείς των 10 χλμ ακολούθησαν την παραλίμνια διαδρομή από τα Καλύβια Πεζούλας έως το Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου και οι δρομείς των 20 χλμ έφτασαν μέχρι το Νεοχώρι και τη Νεράιδα. Όλοι οι συμμετέχοντες, παρόλη την κούραση, κατά τον τερματισμό τους, με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη, εντυπωσιασμένοι τόσο από την περιοχή όσο και από την άψογη διοργάνωση, ανανεώσαν το ραντεβού τους στη Λίμνη Πλαστήρα για του χρόνου, όπου βάζοντας τον πήχη ψηλότερα, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα