Με δύο συγκεντρώσεις και πορείες η απεργία στη Λάρισα

10:50 15/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Θα τους πάρουμε αμπάριζα» είπε, από μικροφώνου, στους συγκεντρωμένους απεργούς ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές αναφερόμενος στην κυβέρνηση και σε όσους ακολουθούν και εφαρμόζουν πολιτικές που εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα . Στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και του ΕΚΛ δεκάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες που διαδήλωσαν φέρνοντας και τρακτέρ.

«Αγωνιζόμαστε

και διεκδικούμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την άμεση επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους 600 ευρώ το μήνα. Κάτω τα χέρια απο το δικαίωμα της απεργίας και τα συνδικάτα, κάτω τα χέρια απο τα σπίτια των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Η εργατική τάξη θα ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της, αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής απεργίας και της συγκέντρωσής μας, και θα περάσει στην αντεπίθεση. Θα πάρει αμπάριζα τόσο τις κυβερνήσεις των αστών, όσο και την ίδια την αστική τάξη για να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει και μας κλέβουν καθημερινά» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ.Τσιαπλές.

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρ. της ΕΟΑΣΝΛ, τόνισε πως «ο προϋπολογισμός αφορά και εμάς τους αγρότες και κτηνοτρόφους καθώς εμπεριέχει νέες αντιλαϊκές ρυσθμίσεις. Αύξηση ΕΝΦΙΑ, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατα 2%, περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Πιστεύουμε πως μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους σε μια τέτοια συμμαχία μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη μας, ώστε κάποια απο τα αιτήματά μας που ειναι αιτήματα επιβίωσης να ικανοποιηθούν και να ανακόψουμε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και την ΕΕ στο εισόδημά μας»
Μετά τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ο πρ. του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λάρισας Δημήτρης Παπαποστόλου, τόνισε πως «οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί απαντούν στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης που οδηγούν σε κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο τη χώρα και στην εξαθλίωση το σύνολο των εργαζομένων.

Απαντούν στον προϋπολογισμό της λιτότητας και της δυσβάσταχτης φορολόγησης, στην ισοπέδωση των συντάξεων από 1/1/2019, καθώς και στην προσπάθεια περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες. Μόνο με μαζική συμμετοχή, ενωτικά και διεκδικητικά μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης»

Keywords
Τυχαία Θέματα