«Με δύναμη από την Κηφισιά» στο δήμο Παύλου Μελά

11:53 17/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η παράσταση «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Κεχαΐδη – Χαβιαρά, ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης, ελληνικής θεατρικής παραγωγής, ανεβαίνει στη σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης (Οδός Λαγκαδά 221, T: 2313 302833) στις 17, 18, 19 και 24, 25, 26 Νοεμβρίου 2017, από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή.
Ώρες παραστάσεων: Παρασκευές και Σάββατα στις 21.00, Κυριακές στις 19.00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου, οι θεατές μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής για την ενίσχυση

του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Παύλου Μελά.
Λίγα λόγια για το έργο
Το «Με δύναμη από την Κηφισιά» είναι ένα έργο στο οποίο πρωταγωνιστούν γυναίκες αλλά δεν απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Τρεις φίλες και η κόρη της μίας εξ αυτών συζητούν συνέχεια για τον έρωτα τόσο έντονα, όσο έντονη είναι τελικά και η απουσία του. Ο Δημήτρης Κεχαΐδης πίστευε ότι, μιλώντας για τον έρωτα, είναι σαν να μιλάς για την ίδια τη ζωή. Η συζήτηση για τον έρωτα, έλεγε, δεν είναι σαν όλες τις άλλες, δεν είναι για να περνάει η ώρα. Ο έρωτας είναι το κίνητρο της ζωής. Αυτό ισχύει και για τις ηρωίδες του έργου, την Αλέκα, τη Μάρω, τη Φωτεινή και την Ηλέκτρα. Ο έρωτας είναι το κίνητρο της ζωής τους. Για αυτό και είναι πρόσωπα τραγικά ιδωμένα, όπως λέει η Ελένη Χαβιαρά, από μια γωνία «λοξή». Μέσα από τα μάτια και την καθημερινότητα αληθινών, με σάρκα και οστά, γυναικών ζωντανεύουν επί σκηνής στιγμές από τη ζωή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα