Μαυραγάνης: «Ρωτώ ποιός σταμάτησε την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω Διαδικτύου»

12:01 2/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ή θα έχουμε την παρρησία των λόγων μας και θα τον τιμούμε -ειδικά όταν πρόκειται για ανεξάρτητη Αρχή- ή αλλιώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε», απαντά ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, στην ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι δεν έχει εκφέρει αντιρρήσεις στην έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μέσω Διαδικτύου, ενώ με την ίδια ανακοίνωση αρνείται και τις ευθύνες για τις ουρές και την ταλαιπωρία επειδή απαγόρευσε την ηλεκτρονική έκδοση

της κάρτας.

«Πέρα από τα νομικά ζητήματα, έγγραφα κλπ., εγώ ερωτώ ποιος σταμάτησε την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, δεδομένου ότι ο ΟΑΣΑ είχε απευθυνθεί στην Αρχή από το φθινόπωρο του 2016» διερωτήθηκε ο κ. Μαυραγάνης, τονίζοντας ότι η Αρχή επιμένει να μην παραστεί στην αυριανή συνάντηση που έχει ζητήσει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

Την ίδια ώρα, ο ΟΑΣΑ υπογραμμίζει ότι «στα πλαίσια της αρχικής του πρότασης διαθέτει εφαρμογή έκδοσης προσωποποιημένων καρτών μέσω Διαδικτύου, η οποία, εφόσον εγκριθεί, μπορεί να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Η έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου διαδικτυακά αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο, της δημόσιας συνάντησης, αύριο Παρασκευή στις 2 μμ, την οποία κάλεσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, απευθυνόμενο σε όλους τους φορείς, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τον ΟΑΣΑ και την ανάδοχο εταιρεία του ΑΣΣΚ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου ΜεταφορώνΑπό την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχουν, στα εκδοτήρια, κανονικά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μονής διαδρομής, ενώ μέχρι τότε οι πολίτες που έχουν παλιά χάρτινα εισιτήρια αχρησιμοποίητα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν. Σε 7 με 8 ημέρες θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση με τις προσωποποιημένες κάρτες.Έως τώρα έχουν εκδοθεί περίπου 180 χιλιάδες κάρτες και απομένουν περίπου 70 χιλιάδες.Στα εκδοτήρια έχουν συγκεντρωθεί περίπου 10 χιλιάδες ανοικτοί φάκελοι για την έκδοση καρτών και γίνεται η επεξεργασία τους για να αποσταλούν οι κάρτες με το ταχυδρομείο, εντός τριμήνου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Έως 15 Νοεμβρίου οι παλιές κάρτες-Από 6/11 διαθέσιμο το εισιτήριο του €1,4 (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα