Μαθητές από τη Χίο στο τελικό του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Γυμνασίων

10:31 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τελική φάση του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» προκρίθηκαν μαθητές Γυμνασίου από τη Χίο και θα μεταβούν στην Αθήνα στις 18 Μαρτίου για να συμμετέχουν στο τελικό.
Ο διαγωνισμός οργανώνεται από τον οργανισμό WRO Hellas υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές κλήθηκαν να κατασκευάσουν για το διαγωνισμό μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο η οποία θα διασχίζει αυτοματοποιημένα και μέσω προγραμματισμού της λειτουργίας κινητήρων και αισθητήρων μια περιπετειώδη διαδρομή πάνω σε έναν χάρτη ολοκληρώνοντας τις διάφορες δοκιμασίες που συναντά.
(πληροφορίες στο

Οι τρεις Χιώτικες ομάδες (Βενέτικο, Vrontobots και Aslanators) διαγωνίστηκαν στον Περιφερειακό Τελικό Βόρειου Αιγαίου. Απαρτίζονται από μαθητές Γυμνασίου που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση και παρακολούθησαν το Σεμινάριο Ρομποτικής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της Δ.Δ.Ε. Χίου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομποτικών συσκευών του πακέτου LEGO Mindstorms EV3.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 16 δίωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες τόσο στο εργαστήριο του 3ου ΓΕΛ όσο και διαδικτυακά (μέσω Edmodo), αξιοποιώντας το υλικό που διαθέτει ο σύλλογος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους επιμορφούμενους.

«Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε, το εκπαιδευτικό υλικό που παράχθηκε, αλλά κυρίως η υπόσχεση που δόθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά, μας κάνουν αισιόδοξους ότι η Χίος και μελλοντικά θα είναι δυναμικά παρούσα στον τομέα της ρομποτικής, διεκδικώντας επιτυχίες και προσελκύοντας το ενδιαφέρον μαθητών όλων των ηλικιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους σε αντικείμενα που δεν προλαβαίνουν να γνωρίσουν στο σχολείο τους λόγω δομής του σχολικού προγράμματος αλλά και έλλειψης πόρων», σημειώνει στο ευχαριστήριό του και προς τις εταιρείες και πρόσωπα που στήριξαν την προσπάθεια ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα