Μάντσεστερ: Οι έρευνες στρέφονται σε τρομοκρατικό δίκτυο

19:35 24/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είναι ξεκάθαρο ότι διεξάγουμε έρευνες για ένα τρομοκρατικό δίκτυο«, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ, Ίαν Χόπκινς, επιβεβαιώνοντας ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας προφανώς δεν έδρασε μόνος του. Με το συναγερμό σε ύψιστο επίπεδο πρώτη φορά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2007 και σαφή προειδοποίηση από την ίδια την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ότι «νέα επίθεση δεν κρίνεται μόνον «εξαιρετικά πιθανή αλλά και επικείμενη«, στους δρόμους βρίσκονται ήδη οι πρώτοι από τους συνολικά 3.800 στρατιώτες.

Την ίδια ώρα βρετανικά δημοσιεύματα καλούν την

κυβέρνηση να διευκρινίσει εάν πράγματι οι γονείς του φερόμενου βομβιστή αυτοκτονίας Σαλμάν Αμπέντι, είχαν ενημερώσει για την ισλαμοποίηση του, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το ανθρωποκυνηγητό για πιθανούς συνεργούς έχει οδηγήσει σε 4 συλλήψεις στο νότιο Μάντσεστερ, ενώ από χθες κρατείται και ανακρίνεται ο αδελφός του 22χρονου δράστη, λιβυκής καταγωγής.

Μεταξύ των 22 νεκρών ταυτοποιήθηκε γυναίκα αστυνομικός που παρακολουθούσε τη συναυλία μαζί με το σύζυγο της, ο οποίος νοσηλεύεται. Από τους 64 τραυματίες, οι 20 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κατάλογος των ταυτοποιημένων θυμάτων μακραίνει. Η 14χρονη Νελ Τζόουνς παρακολουθούσε τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε με φίλους. Η 15χρονη Ολίβια Κάμπελ, που η μητέρα της αναζητούσε απεγνωσμένα, έχει πλέον αναγνωριστεί μεταξύ των νεκρών όπως και ο 29χρονος Μάρτυν Χετ που ετοιμαζόταν για το ταξίδι των ονείρων του στην Αμερική.

The #Manchester victims: “Irreplaceable, much loved and will never be forgotten.” pic.twitter.com/OkyGGcPV9z

— Jim Roberts (@nycjim) May 24, 2017

Στην έκρηξη έχασαν τη ζωή τους και πολλοί γονείς που περίμεναν στο φουαγιέ του Μάντσεστερ Αρίνα: Αντζέλικα και Μάρσιν Κλις, Κέλι Μπρούστερ, Λίσα Λίζ, Άλισον Χάουι.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter υπάρχουν ακόμη δέκα άτομα η τύχη των οποίων αγνοείται.

RETWEET & SHARE:

Chloe Rutherford and Liam Curry are still missing after the Manchester Arena attack.#Manchester #ManchesterArena pic.twitter.com/jer5RYHdZn

Josh Fergi (@FergiVlogs) May 24, 2017

Ο Μουσουλμάνος Σαντίκ Πατέλ που προσευχήθηκε μαζί με την ηλικιωμένη Εβραία Ρενί Ρέιτσελ Μπλακ, στην πλατεία Άλμπερτ, στο σημείο όπου χθες πραγματοποιήθηκε αγρυπνία για τη μνήμη των θυμάτων, χαρακτηρίζεται την ίδια ώρα ως εικόνα της ενότητας που επιθυμεί να διατηρήσει η πόλη του Μάντσεστερ.

Man prays with Jewish woman in tribute to #Manchester dead #AlbertSquare #SadiqPatel… pic.twitter.com/xGjRrWOTZj

— Trendolizer (@Trendolizer) May 24, 2017

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Σχετική είδηση: Βρετανία: Ο στρατός στους δρόμους – 20 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση (video)

Σχετική είδηση:Παγκόσμιο σοκ από την επίθεση στο Μάντσεστερ – Αναγνωρίστηκε ο δράστης (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα