Μακρόπνοο πρόγραμμα δενδροφύτευσης στο Δήμο Χαϊδαρίου

14:34 13/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα δενδροφύτευσης στο Δήμο Χαϊδαρίου, με στόχο την ανανέωση για άλλα 100 χρόνια του πρασίνου της πόλης και ειδικά των πεύκων.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις περιπτώσεις που εκτός από τη δενδροφύτευση, απαιτείται η κοπή (μόνο έπειτα από εγκρίσεις της Δασικής Υπηρεσίας και των γεωπόνων) παλαιών δένδρων που υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουν.

Όλες, οι δεντροφυτεύεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς και την επίβλεψη Γεωπόνου του Δήμου.

Όπως αναφέρει ο Δήμος: «Το τελευταίο 6μηνο έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες

φυτεύσεις δέντρων, θάμνων και λουλουδιών στις περιοχές: επί των οδών Ανεξαρτησίας, Πλουτάρχου, Αιγαίος, Μαραθώνος, στο 10ο Δημοτικό, στο Δημαρχείο, στο 1ο Γυμνάσιο, στην οδό Στρ. Καραϊσκάκη και στην Αγία Γρηγορούσα.

Έχουν παραγγελθεί και αναμένεται παραλαβή 725 δέντρων, θάμνων και λουλουδιών, ενώ είναι έτοιμα προς φύτευση άλλοι 50 θάμνοι και 27 δέντρα για το επόμενο διάστημα.

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε δενδροφύτευση 28 Πεύκων στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη και προγραμματίζεται ημέρα δεντροφύτευσης με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων, αθλητικών σωματείων, άλλων μαζικών φορέων και Σχολείων της πόλης μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα