Μάγεψε η παράσταση «Κρήτη – Ρόδος – Πόντος μια αγκαλιά»

11:04 6/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σ’ ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο, πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση παραδοσιακής μουσικής, που «πάντρευε» με τρόπο εντυπωσιακό την πλούσια και διαχρονική λαϊκή κληρονομιά τριών πολιτισμών: Των Δωδεκανησίων, των Ποντίων και των Κρητών.

Κάτω από τον τίτλο «Κρήτη – Ρόδος – Πόντος μια αγκαλιά», τρεις διαφορετικοί μουσικοί πολιτισμοί, με ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες, αλλά και με κοινά χαρακτηριστικά ρυθμών, μελωδιών, ηθών, εθίμων και παραδόσεων,

συντέθηκαν σ’ ένα πραγματικό υπερθέαμα παραδοσιακής μουσικής, που ξεσήκωσε και συνεπήρε τις χιλιάδες κόσμου που παρακολουθούσε και συμμετείχε.

Οι Ρόδιοι καλλιτέχνες παραδοσιακής μουσικής, Χριστίνα Κόζα και Γιάννης Κλαδάκης, άνοιξαν τη μεγάλη εκδήλωση και ένωσαν τους ήχους και τις φωνές τους με τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, σπουδαίους εκπροσώπους της ποντιακής μουσικής και με τον μεγάλο τραγουδοποιό και λυράρη της Κρήτης, Βασίλη Σκουλά.

Η παράσταση, για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο, τον Οκτώβριο του 2013 και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και σχόλια.

Στη Ρόδο, ανέβηκε εμπλουτισμένη με το Δωδεκανησιακό στοιχείο, που της προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα