Μ. Σπυράκη: «Η διαδικασία της αδειοδότησης, με πολιτικούς όρους, έχει καταρρεύσει» (audio)

16:12 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το ποιο σημαντικό επιχείρημα στην υπόθεση της αδειοδότησης των καναλιών είναι ότι η επιτροπή που ανέλαβε να κάνει τον έλεγχο του πόθεν έσχες δεν έκανε καλά τη δουλειά της», δήλωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη.

Η κα Σπυράκη πρόσθεσε ότι, «ακριβώς για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες». «Αποδεικνύεται», είπε, «ότι δεν ήλεγξε το πόθεν έσχες ενός εκ των οριστικών υπερθεματιστών και προφανώς δεν έχει καμία δυνατότητα ελέγχου και του επόμενου».

«Η κυβερνητική επιχειρηματολογία» , πρόσθεσε, «ότι η επιτροπή ελέγχει τις εμπράγματες εγγυήσεις και όχι το πόθεν έσχες, το οποίο θα ελεγχθεί αργότερα, δείχνει ότι ο διαγωνισμός έχει πάρα πολλά προβλήματα και πολλά κενά».

Η κ. Σπυράκη τόνισε ότι, «αυτή η διαδικασία, με πολιτικούς όρους, έχει καταρρεύσει λόγω ελλείμματος αξιοπιστίας. Γιατί δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος και καλά θα κάνει η κυβέρνηση να βάλει μία τελεία, να δει πως μπορεί να εξορθολογήσει το τοπίο αν μπορεί, εάν δεν μπορεί να το κάνουμε εμείς», κατέληξε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα