Λύση για τη ΒΙΟΜΕ ζητούν οι εργαζόμενοι ενόψει του νέου πλειστηριασμού (video)

12:36 14/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οριστική λύση στο θέμα της ΒΙΟΜΕ ζητούν οι εργαζόμενοι ενόψει του τέταρτου επιχειρούμενου πλειστηριασμού για την εκποίηση της αυτοδιαχειριζόμενης πλέον επιχείρησης, στις 20 Οκτωβρίου. «Ο πλειστηριασμός του οικοπέδου θα οδηγήσει στην καταστροφή της παραγωγικής βάσης. Το εγχείρημα μας δείχνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να πετύχουν εκεί που απέτυχαν οι επιχειρηματίες, να επιτυγχάνουμε βιοπορισμό και να παράγουμε προϊόντα και όχι χρέη» δήλωσαν μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ

και ζητούν πρωτοβουλίες στην πράξη από την πλευρά της κυβέρνησης, που προσφάτως δια της υφυπουργού Οικονομίας, Θεοδώρας Τζάκρη είχε προαναγγείλει τροποποίηση του πτωχευτικού κώδικα για την αντιμετώπιση περιπτώσεων όπως της ΒΙΟΜΕ.

Η ιστορία της αυτοδιαχείρισης στη ΒΙΟΜΕ ξεκίνησε τον Μάιο του 2011. Οι απλήρωτοι για καιρό εργαζόμενοι ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας η οποία εξελίχθηκε σε κατάληψη-περιφρούρηση του εργοστασίου για να μην ξεπουλήσει ο πρώην ιδιοκτήτης τον εξοπλισμό χωρίς να τους αποζημιώσει. Από τον Φεβρουάριο του 2013 οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν μόνοι τους την παραγωγή με νέα οικολογικά προϊόντα, απορρυπαντικά και κρεμοσάπουνα τα οποία πωλούνται και μέσω eshop.

Keywords
Τυχαία Θέματα