Λήμνος: Εγκαινιάστηκε η έκθεση γλυπτικής «Δυαδισμός»

12:16 4/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το εργαστήριο Τέχνης “Rifugio Artistico 2” της Θάλειας Κερούλη και τον Paolo Incarnato εγκαινίασε την Τρίτη 2 Αυγούστου την έκθεση γλυπτικής “Δυαδισμός” με έργα του Paolo Incarnato.

Η έκθεση διεξάγεται μέχρι τις 20 Αυγούστου και είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 10:00 – 15:00.

Κλασικά αγάλματα φτιαγμένα με τον έντονο ιστορικό τρόπο ωστόσο κομμένα με την σύγχρονη σκληρή τομή. Μια σειρά προτομών που δημιουργήθηκαν από γύψο και κομμάτια σιδήρου, πάντρεμα δύο διαφορετικών υλών που η κάθε μια μας δίνει μια εντελώς ξεχωριστή θωριά.

O Paolo γεννήθηκε

στη Νάπολη της Ιταλίας. Πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών της Ναπόλης στο τμήμα γλυπτικής. Το 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική του έκθεση “Fantasie Futuristiche”. Το 2009 παρουσιάζει την δεύτερη ατομική του έκθεση και το 2011 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό “RE-cicle” του Μιλάνου. Την ίδια χρονιά παρουσίασε έργα του στην «Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης» στην Λήμνο και ανέλαβε την υλοποίηση ενός γλυπτού που εκτίθεται μόνιμα στην κεντρική πλατεία του Κοντιά. Συμμετείχε στις περφόρμανς της Teresa Margolless και του ΓιώργουΣαπουντζή στην Νάπολη. Πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις όπως “Sguardi d’Oltremare” στην “Mostra d’Oltremare”, “Dialoghi” από τους “Rotary Club”, στον “Gino Ramaglia”, “Άνθος” στην “Ωχρα Μπλέ”, “In Red” “Casa Bianca” και στο Nato της Νάπολης. Το 2014 βραβεύεται στον εθνικό διαγωνισμό “Antonio Canova” στην Βερόνα της Ιταλίας. Ο Paolo ζει και εργάζεται στην Λήμνο.

Εργαστήριο Τέχνης “Rifugio Artistico 2”

Πλατεία ΚΤΕΛ, 81400 Μύρινα, Λήμνος

T:+30 6986918027. e-mail: [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα