Λήμνος: Αναφορά Χ. Αθανασίου στον Π. Σκουρλέτη για αποκατάσταση ζημιών στη Λήμνο

10:04 7/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, κατέθεσε ο βουλευτής Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στη Λήμνο από την πρωτοφανή κακοκαιρία της 17ης Ιουλίου καθώς και την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τον Δήμο Λήμνου, ύψους 200.000,00 €.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς και σχετικό έγγραφο του Δημάρχου Λήμνου, κ. Δημήτρη Μαρινάκη.

«Προς: τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας επισυνάπτω την υπ.

αριθμ. 9629/18-07-2017 επιστολή του Δημάρχου Λήμνου, κ. Δημήτρη Μαρινάκη, σχετικά με την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία της 17ης Ιουλίου καθώς και την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τον Δήμο Λήμνου, ύψους 200.000,00 €.

Όπως είναι γνωστό, η πρόσφατη έντονη και συνεχής βροχόπτωση έπληξε σοβαρά το νησί της Λήμνου, και ιδιαίτερα τη Δημοτική Ενότητα Μύρινας, εν μέσω τις θερινής περιόδου και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε περιοχές του νησιού οι οποίες παρουσιάζουν έντονη τουριστική δραστηριότητα.

Η Λήμνος αποτελεί γεωγραφικά μια απομονωμένη νησιωτική περιοχή, η οποία πρέπει να τυγχάνει ιδιαίτερης φροντίδας από την Πολιτεία και στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι οι αιτιάσεις του Δημάρχου αλλά και των κατοίκων του νησιού είναι βάσιμες και ορθές.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας καθώς και για την ενημέρωσή μου.» τονίζει ο κ. Αθανασίου

Keywords
Τυχαία Θέματα