Λέσβος: Οι Παραμορφωμένοι νικητές στο 4ο Κυνήγι Θησαυρού Μολύβου

12:57 21/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, 19 Φεβρουαρίου 2017τo 4ο Κυνήγι Θησαυρού Μολύβου. Το παιχνίδι, που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την ευρύτερη περιοχή του Μολύβου – Πέτρας, πραγματοποιήθηκε και φέτος από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, και είχε θέμα την οικολογία και με βασικό πρωταγωνιστή τον Sciurus Anomalus, τη δική μας Γαλιά.

Ο προστατευόμενος από προεδρικό διάταγμα πέρσης σκίουρος, που στην Ευρώπη μπορεί κανείς να τον συναντήσει μόνο στη Λέσβο, μας ξενάγησε στη φύση του νησιού μας. Μας έδειξε με τον τρόπο του, το πόσο σημαντικός είναι στην εξάπλωση

διάφορων καρποφόρων δέντρων στο νησί, το πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση και το πόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι να προστατεύουμε τη φύση. Δηλαδή το σπίτι όλων μας.

Η Οργανωτική Επιτροπή που έχει συσταθεί από τον Φορέα για την διοργάνωση του παιχνιδιού, με πολύ δουλειά που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι, δημιούργησε έξυπνους γρίφους που όλες οι ομάδες έλυναν με ενθουσιασμό και πάνω από όλα με καλή διάθεση.

Η συμμετοχή των ομάδων ήταν μεγάλη. 12 ομάδες και πάνω από 140 άτομα πέρασαν όμορφες στιγμές και έκαναν αυτό το παιχνίδι να τελειώσει με μεγάλη επιτυχία.

Όπως κάθε φορά το παιχνίδι ξεκίνησε με το πάρτι της προηγούμενης ημέρας. Το Καφέ-Ζαχαροπλαστείο Τσαλίκης ήταν κατάμεστο από κόσμο που ήρθε για να παρακολουθήσει αλλά και από όλες τις ομάδες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι αμφιέσεις ήταν προσεγμένες, με κάποιες να είναι υπέρ-παραγωγή!

Τα βίντεο που ακολούθησαν ανέβασαν τον πήχη ψηλά. Η κάθε ομάδα παρουσίασε το βίντεο και την αμφίεσή της, και μετά ακολούθησαν αυθόρμητες μίνι-συνεντεύξεις των ομάδων επί σκηνής που χάρισαν πολύ γέλιο.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την ψηφοφορία (για το καλύτερο βίντεο και την καλύτερη αμφίεση) από τους παίχτες και την Οργανωτική Επιτροπή και τελείωσε με πολύ μουσική και χορό. Ο διαγωνισμός και για τα δύο έπαθλα ήταν πολύ δύσκολος και όλα κρίθηκαν στους τελευταίους ψήφους.

Την επόμενη ημέρα, στις 10:00 το πρωί, όλες οι ομάδες ξεκίνησαν με κέφι από το αρχηγείο της Οργανωτικής Επιτροπής. Με «ζωντανούς» γρίφους, γρήγορους και έξυπνους αλλά και κάποιους αρκετά δύσκολους, το παιχνίδι «ζωντάνεψε» τα σοκάκια του χωριού. Οι παίχτες από Μόλυβο και Πέτρα διασκέδασαν, διεκδίκησαν, έτρεξαν, εμπνεύστηκαν, έπαιξαν και στο τέλος όλοι κέρδισαν.

Φυσικά τον θησαυρό τον βρήκε η ομάδα που έφτασε πρώτη και έλυσε τον τελευταίο γρίφο και το έπαθλο του 4ου ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ ανήκει στην ομάδα οι «ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ», η οποία θα αναλάβει ως Οργανωτική Επιτροπή τη διοργάνωση του παιχνιδιού για το 2018.

Όλες οι ομάδες πήρανε αναμνηστικά από τον Φορέα, όμως οι νικητήριες ομάδες που πήρανε έπαθλα ήταν τρεις.

Το έπαθλο καλύτερου spot ανήκει στην ομάδα «ΕCOπρόσλα» με ένα πολύ αστείο βίντεο που απέσπασε το μεγαλύτερο χειροκρότημα στο πάρτι.

Το έπαθλο καλύτερης αμφίεσης ανήκει στην ομάδα «LA MAFIOZELIA», με μία άκρως οικολογική και πολύ προσεγμένη αμφίεση που άξιζε πολλά συγχαρητήρια.

Και τέλος, το έπαθλο για την ομάδα που κέρδισε το κυνήγι «Οι ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ» που κέρδισαν το «ΑΝΑΜΣ ΜΕΤΡΟ ΕΠΑΘΛΟ» για τη χρονιά 2017 και ένα δείπνο για όλη την ομάδα που θα το οργανώσει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.

Αναμνηστικά ξύλινα σκιουράκια «Γαλιές» πήρανε όλα τα μέλη των τριών νικητήριων ομάδων, καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής .

Τις επόμενες ημέρες οι αρχηγοί των ομάδων θα συναντηθούν στα γραφεία του Φορέα για να καταγραφούν οι εμπειρίες και να συζητηθούν τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν οι παίχτες για την καλύτερη διεξαγωγή του επόμενου παιχνιδιού.

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ευχαριστεί : Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Μαρία Γιαννοπούλου, Αφροδίτη Δεληγιάννη, Παναγιώτη Τριανταφύλλου, Όλγα Προκοπίου, Πελαγία Προκοπίου, Έλπη Δεληγιάννη, Εύη Μανταίου, Γαβριέλα Βατή, και Νίκο Μπακάλμπαση, που με τόσο κόπο έφτιαξαν τη φετινή ιστορία του κυνηγιού, δημιούργησαν τους γρίφους και συντέλεσαν στο να διεκπεραιωθεί το παιχνίδι για 4η χρονιά, κάτω από ένα τόσο εύθυμο κλίμα.

Τους παίχτες που έπαιξαν. Τον Μουρατίδη Δημήτρη που με σπουδαία εθελοντική εργασία δημιούργησε με την οργανωτική επιτροπή το υπέροχο βίντεο. Τον Γρηγορίου Άρη για την διάθεση του χώρου ως στρατηγείο του παιχνιδιού. Τον Δήμο Λέσβο, την Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας και όλους τους χορηγούς που ενόψει κρίσης για άλλη μια φορά στάθηκαν αρωγοί στη διατήρηση αυτού του θεσμού και βοήθησαν στην καλύτερη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Ο Πρόεδρος του Φορέα Μόλβαλης Νίκος στις δηλώσεις του μετά το πέρας του παιχνιδιού αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την διοργάνωση η οποία δίνει ζωή στον τόπο μας σε μία ιδιαίτερη δύσκολη συγκυρία, τόνισε την ιδιαιτερότητα αυτού του θεσμού όπου συμμετέχουν όλες οι ηλικίες και συναντιούνται ως παίχτες γονείς και παιδιά, αλλά και την συμβολή αυτής της διοργάνωσης στην προβολή της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα