Λέσβος: Μείωση 20% στις αφίξεις Τούρκων καταγράφει ο Ιούλιος

12:56 1/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά 2,5 χιλιάδες λιγότεροι για τον μήνα Ιούλιο οι επισκέπτες από την Τουρκία στη Λέσβο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Αν και υπήρχαν κρατήσεις για όλο τον Ιούλιο από τους γείτονες αυτές ακυρώθηκαν ή μετατέθηκαν για το Σεπτέμβρη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Με περιοριστικά μέτρα μετά την κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Τουρκία, απαγορεύθηκε η μετακίνηση των δημοσίων υπάλληλων και φυσικά η έξοδός τους από τη χώρα. Ο Ιούλιος του ’15 ήταν ένας καλός μήνας για τον τουρισμό του νησιού από τη γείτονα με 14.403 άτομα να φτάνουν στη Λέσβο.

Αντίθετα ο φετινός Ιούλιος έκλεισε με αρνητικό πρόσημο κατά 20% λιγότερους Τούρκους επισκέπτες και συγκεκριμένα 11.852 επισκέπτες.

Ο φετινός Ιούλιος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το νησί της Λέσβου αφού μέσα στο πρώτο δεκαήμερο, όσο κράτησε το μπαϊράμι, δηλαδή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γραφείου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου πέρασαν στο νησί σχεδόν 8.000 άτομα, δίνοντας ελπίδες στους ανθρώπους του τουρισμού.

Η απόπειρα του πραξικοπήματος ωστόσο περιορίζει πλέον τις προσδοκίες, εναποθέτοντας τις ελπίδες στην κίνηση του Σεπτεμβρίου στην επόμενη μεγάλη γιορτή των γειτόνων, αλλά και στις πληροφορίες περί άρσης των περιοριστικών μέτρων μετά τις 10 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα