Λέσβος: Η Λαϊκή Ενότητα για την αξιολόγηση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

13:02 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Υγείας-Πρόνοιας Π.Ε. Λέσβου της Λαϊκής Ενότητας για την αξιολόγηση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Μέσα σ ένα σκηνικό πλήρους διάλυσης της δημόσιας Υγείας, όπου Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, λειτουργούν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων σ αυτά, έρχεται η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να εφαρμόσει την αξιολόγηση. Ήδη από χτες με εντολή της διοικήτριας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης άρχισαν να μοιράζονται τα έντυπα της αξιολόγησης. Η αξιολόγηση

αυτή των υπαλλήλων γίνεται με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις και αποτελεί συνέχεια του «έργου του Κυριάκου» στο Δημόσιο.

Έτσι, ενώ η αξιολόγηση των εργαζομένων είχε ανακοπεί από το μαζικό, συλλογικό αγώνα άρνησης της αυτοαξιολόγησης των υπαλλήλων και το νομοσχέδιο Μητσοτάκη έμεινε αψήφιστο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, έχοντας επαναφέρει, με νόμο πλέον, την αξιολόγηση εργαζομένων, στέλνει τα έντυπα αξιολόγησης στις υπηρεσίες.

Έξυπνα αποφεύγει να δηλώσει τι θα συμβεί σε όσους εργαζόμενους δεν πάρουν καλούς βαθμούς.

Το πνεύμα της «αξιολόγησης» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περιλαμβάνει ωστόσο αποκαλυπτικά στοιχεία για την αντίληψή της για τον εργαζόμενο κόσμο. Ανάληψη ευθυνών και ικανότητα άσκησης πολλαπλών καθηκόντων, αναβάθμιση εργασιακού περιβάλλοντος, προστιθέμενη αξία διοικητικού έργου, βαθμός επίτευξης ατομικής στοχοθεσίας, όλα αυτά θα βαθμολογηθούν από τους δυο ιεραρχικά ανώτερους και μάλιστα, θα υπάρχει και συνέντευξη με τον έναν, ο υποκειμενισμός της οποίας είναι διαπιστωμένο πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα