Λέσβος: «Επιδίωξη να μη κλείσει κανένας παιδικός σταθμός»

13:09 13/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους γονείς να σπεύσουν να υποβάλλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς κάλεσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη καθώς όσο περισσότερες θέσεις στους δημοτικούς σταθμούς καλυφθούν από το πρόγραμμα, τόσο περισσότερους συμβασιούχους θα μπορέσει να προσλάβει ο δήμος για την ομαλή λειτουργία των δομών αυτών. Ο δήμος Λέσβου διέθεσε 205 θέσεις για το εν λόγω πρόγραμμα

όσες και πέρυσι από τις οποίες είχαν καλυφθεί οι 137.

Συνολικά οι θέσεις παιδιών που θα καλύψει φέτος ο δήμος σε όλους τους δημοτικούς και βρεφικούς σταθμούς του νησιού είναι 480 ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται τα στοιχεία για τον αριθμό αιτήματα που έγιναν από τους γονείς συνολικά (με μια πρώτη ματιά ξεπερνούν τα 500).

Πέρυσι μέχρι τελευταία στιγμή κινδύνεψαν να μην ανοίξουν τέσσερις παιδικοί σταθμοί αφού δεν είχε εξασφαλιστεί προσωπικό, ενώ φέτος σύμφωνα με την κυρία Αντωνέλλη στόχος είναι να επαναπροσληφθούν οι 21 συμβασιούχοι που οριακά θα επιτρέψουν να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί, «επιδίωξή μας να μη κλείσει κανένας σταθμός» είπε χαρακτηριστικά. Το παράδοξο όμως είναι ότι ενώ το νομικό πρόσωπο του δήμου έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μέχρι και 10 προσλήψεις και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μη λειτουργήσουν δομές ,εν τούτοις ο κανονισμός λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου το απαγορεύει.

Το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς ξεκίνησε χθες να δέχεται αιτήσεις και θα μείνει ανοιχτό μέχρι τις 29 Ιουλίου, τα προσωρινά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 17 Αυγούστου. Οι ενστάσεις θα πραγματοποιηθούν από 18 μέχρι και 22 Αυγούστου και η ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων θα γίνει στις 24 του μήνα με στόχο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου να μπορέσουν οι δομές να δεχθούν τα παιδιά.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» , στη συνέχεια θα είναι σε θέση ο δήμος να γνωρίζει πόσες θέσεις θα καλυφθούν από τις υπόλοιπες αιτήσεις εκτός προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα