Σάμος: Δηλώνουν την συμπαράστασή τους στους κατοίκους της Λέσβου

14:00 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιστολή συμπαράστασης στους κατοίκους της Λέσβου και ιδιαίτερα του χωριού Βρίσα απέστειλε ο σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών Σάμου . Στην επιστολή αναφέρει:

«Ο σύλλογος γυναικών Μυτιληνιών Σάμου εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του στους κατοίκους της Λέσβου και ιδιαίτερα του χωριού Βρίσα για τη μεγάλη δοκιμασία που περνούν μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται, δυστυχώς με τραγικό τρόπο, η αναγκαιότητα της αντισεισμικής

προστασίας, που δυστυχώς με βάση την πείρα που υπάρχει, δεν απασχολεί τις κυβερνήσεις, τους δήμους και τις περιφέρειες, ενώ η λήψη μέτρων αντισεισμικής (όπως και αντιπλημμυρικής) προστασίας και η εφαρμογή τους έχει αποδείξει ότι περιορίζουν σημαντικά τις καταστροφικές συνέπειες.

Ο σύλλογός μας ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των κατοίκων του νησιού και διεκδικεί τη χωρίς καθυστέρηση καταγραφή της καταστροφής, άμεση επαρκή αποζημίωση όλων των ζημιών και γρήγορη αποκατάσταση τους. Διεκδικεί, επίσης, να ελεγχθούν όλα τα δημοτικά και ιδιωτικά κτίρια, ιδιαίτερα οι προνοιακές δομές και οι δομές που σπουδάζει και διασκεδάζει η νεολαία σε όλη τη Χώρα, για να μην είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές.

Εύχεται να κλείσουν γρήγορα οι πληγές και βρίσκεται σε επικοινωνία με τον σύλλογο γυναικών Λέσβου (μέλος ΟΓΕ) για ενημέρωση και βοήθεια όταν χρειαστεί».

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα