Λέσβος: Διαμαρτυρία προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς, ζητούν να φύγουν από τη Μόρια

19:50 21/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αίτημα να μην επιστρέψουν στη Μόρια συνεχίζουν από το πρωί τη διαμαρτυρία τους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που αυτή την ώρα πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Σαπφούς.

Η διαμαρτυρία τους ξεκίνησε από το πρωί όπου ξεκίνησαν από τη Μόρια με προορισμό τη Μυτιλήνη και η αστυνομία τους έκοψε τη διέλευση στο ύψος του Καλαμάρι. Μεγάλη ομάδα προσφύγων και μεταναστών πραγματοποίησαν εκεί ειρηνική καθιστική

διαμαρτυρία ενώ η διέλευση της κυκλοφορίας οχημάτων για δύο ώρες πραγματοποιούνταν από τους παράδρομους του Συνοικισμού .

Μια μικρότερη ομάδα Αφγανών προσφύγων περνώντας τα εμπόδια, κατευθύνθηκε με πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη και μέχρι αυτή την ώρα πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Σπφούς.

Εκεί βρέθηκε και ο διοικητής του κέντρου της Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης ο οποίος μετά από επικοινωνία που είχε με την διοίκηση του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ , τους ενημέρωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα την Τρίτη να μεταφερθούν στον Καρά Τεπέ ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ωστόσο οι πρόσφυγες δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Μόρια καθώς όπως τόνισε στην ΕΡΑ Αιγαίου η 24χρονη Σεφιρέ «δε νοιώθουμε ασφαλής στη Μόρια, οι επιθέσεις από άλλες ομάδες προσφύγων είναι καθημερινές και οι συνθήκες δεν είναι καλές».

«Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στις σκηνές μας και περιμένουμε πάρα πολύ καιρό να περάσουμε τη συνέντευξη, μας είπε ο Μουσταφά . Άλλες εθνικότητες περνάνε τη διαδικασία και εμείς ακόμα περιμένουμε. Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να ζήσουμε δεν είμαστε εγκληματίες, δε θέλουμε να μας φέρονται σαν να είμαστε εγκληματίες».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα