Λευκός Οίκος: Ο Πρόεδρος «δεν είναι ψεύτης»

21:09 8/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ψεύτης», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μετά την ακρόαση του πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

«Μπορώ να δηλώσω μετά βεβαιότητος ότι ο πρόεδρος δεν είναι ψεύτης και, ειλικρινά, αισθάνομαι προσβεβλημένη από αυτήν την ερώτηση», είπε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων –μακριά όμως από τις τηλεοπτικές κάμερες– που είναι διαπιστευμένοι στον Λευκό Οίκο.

Η εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι

ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ διεξάγονται δίκαια και ότι προστατεύονται από τις παρεμβάσεις οποιουδήποτε. «Ο πρόεδρος αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα τις εκλογές», τόνισε.

Κατά την ενημέρωση, η Σάντερς βεβαίωσε επίσης ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα συνεχιστούν μέχρι να επιλυθεί η κρίση στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, ο Μαρκ Κάσοβιτς, νομικός εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης ποτέ δεν διέταξε είτε πρότεινε «τυπικώς ή ουσιαστικώς» στον Κόμεϊ να σταματήσει να ερευνά τον οποιοδήποτε, όπως τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν.

Ο Κάσοβιτς, με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI, τόνισε ότι η ακρόαση του Κόμεϊ θεμελίωσε ότι ο Τραμπ δεν βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας για σύμπραξη με Ρώσους αξιωματούχους ή για απόπειρα παρακώλυσης της έρευνας του FBI.

Κατηγόρησε τον Κόμεϊ για διαρροές «εμπιστευτικών συνομιλιών» με τον Τραμπ σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα