Λάρισα: Γνωριμία με το wheelchair tenis ενόψει του Olympus Open 2016

21:44 12/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μίνι γήπεδο τένις για άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο μετατράπηκε η κεντρική πλατεία της Λάρισας με αφορμή την παρουσίαση του Olympus Open 2016 που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην περιοχή. Πρόκειται για διεθνή διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν 16 άντρες και 8 γυναίκες από διάφορες χώρες της Ευρώπης και άλλων Ηπείρων, που ασχολούνται με το Whellchair tenis και βρίσκονται στις λίστες της Παγκόσμιας κατάταξης.

“Θα έρθουν αθλητές από το εξωτερικό όχι για να κάνουν τουρισμό, όπως πιστεύουν κάποιοι” σημείωσε ο εμπνευστής του Olympus Open 2016

Κώστας Βαζούρας. “Δεν θα έρθουν μόνο να αγωνιστούν αλλά και να δουν ποιο είναι το επίπεδο διαβίωσης των αναπήρων στην Ελλάδα. Ζηλεύω τους κινητικά αναπήρους του εξωτερικού που έχουν τα αυτονόητα, τα έχουν σίγουρα και διασφαλισμένα” επεσήμανε ο κ. Βαζούρας αφήνοντας αιχμές για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σε ότι αφορά τους αναπήρους. Αυτό που προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει ο Έλληνας παρολυμπιονίκης και προπονητής παιδιών που παίζουν τένις σε αναπηρικό αμαξίδιο είναι πως “τα παιδιά πρέπει να μάθουν να διεκδικούν και όχι να είναι κλεισμένα σ΄ένα σπίτι παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πρέπει να μάθουν πως τίποτα δεν τους χαρίζεται σ΄αυτή την κοινωνία” αλλά και οι κυβερνώντες, συνέχισε ο κ. Βαζούρας να συνειδητοποιήσουν πως “οι νόμοι δεν γίνονται αλά καρτ και πως πάνω από το νόμο είναι οι άνθρωποι”. Το τουρνουά, που διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Ορφέα θα διεξαχθεί από 2 – 4 Σεπτεμβρίου, με συνδιοργανωτές τον ΕΦΟΑ ΤΕΝΙΣ, το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Λάρισας, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους κ.κ. Κωτσαρόπουλο και Λιούπα. Σημαντική βοήθεια για την οργάνωση προσέφεραν το κέντρο αποκατάστασης Animus, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο, η Ακαδημία ποδοσφαίρου Γιώργου Πλίτση, ενώ το παρών έδωσε και ο διεθνής Γιάννης Γκαλίτσιος.

The post Λάρισα: Γνωριμία με το wheelchair tenis ενόψει του Olympus Open 2016 appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα