Λάρισα: Δραστική μείωση εκπαιδευτικών καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

23:09 13/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Νομού Λάρισας για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης με την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης κ Αναστασοπούλου στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών σχετικά με τις αποφάσεις για τις αλλαγές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Οι αλλαγές, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θα σημάνουν δραστική μείωση των εκπαιδευτικών στα σχολεία

και κατά συνέπεια απολύσεις (μη προσλήψεις) χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και που ελλοχεύουν τον κίνδυνο μετακινήσεων εκπαιδευτικών εντός περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και εκτός περιφέρειας. «Η κ. Αναστασοπούλου επιχείρησε να δικαιολογήσει τον περιορισμό των ωρών και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα σχολεία, ισχυριζόμενη ότι αυτό γίνεται για παιδαγωγικούς λόγους!


Μάλιστα επιχείρησε να πείσει ότι με τις αλλαγές αυτές δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας και όχι πλεονάσματα εκπαιδευτικών στα σχολεία!
Βέβαια η κ. Διευθύντρια αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δε θα γίνει καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού παρά τη θέλησή του».
Στη ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι :
«Αυτές οι εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στην νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για το κλείσιμο Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, στις εγκυκλίους και τις τροπολογίες που καταργούν τα τμήματα ένταξης.
Η κυβέρνηση ας προσπαθεί να εξαπατήσει με προκλητικό τρόπο τους εργαζόμενους μιλώντας υποκριτικά για «Ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο» ενώ στην πραγματικότητα καταργούν τα ολοήμερα και περικόπτουν χιλιάδες διδακτικές ώρες οδηγώντας τα σχολεία να διαμορφώνουν τελικά το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν»!
Ως εδώ!
Να πάρει η κυβέρνηση πίσω ΤΩΡΑ την Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
Κατάργηση της τροπολογίας που καταργεί Τμήματα Ένταξης και του άρθρου που κλείνει Νηπ/γεία.
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση Αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει!

The post Λάρισα: Δραστική μείωση εκπαιδευτικών καταγγέλλει το ΠΑΜΕ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα