Λαγκάρντ: «Πολύ πιο αισιόδοξοι» μετά την ελληνική πρόοδο – Αναδιάρθρωση, όχι κούρεμα στο χρέος (video)

00:49 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι, η Ελλάδα έκανε βήματα προόδου, πρέπει όμως να υλοποιήσει στο νομοθετικό σκέλος τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις, αναφέρει η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που μεταδίδεται την Τετάρτη στο ειδησεογραφικό μαγκαζίνο του πρώτου γερμανικού καναλιού ARD και δίνει μια εικόνα του κλίματος που επικράτησε στη συνάντησή της με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ

κάνει ειδική αναφορά στο συνταξιοδοτικό, στο φορολογικό και στην αγορά εργασίας, καθώς και στην ανάγκη αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, λέγοντας πως αυτό που χρειάζεται τώρα είναι πειθαρχία και δομικές μεταρρυθμίσεις.

Κούρεμα χρέους δεν είναι απαραίτητο αυτήν τη στιγμή, όμως στο τέλος του προγράμματος απαιτούνται περαιτέρω ελαφρύνσεις χρέους μέσω μείωσης επιτοκίων και επιμήκυνσης του χρόνου για τα ελληνικά ομόλογα, αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ.

Οι ρυθμίσεις για το χρέος πηγαίνουν για το τέλος του προγράμματος το 2018, ενώ ο βαθμός ελάφρυνσης του χρέους εξαρτάται από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, προσθέτει η κ. Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι όσο περισσότερες είναι μεταρρυθμίσεις, τόσο λιγότερη είναι η μείωση του χρέους.

Τέλος, η κ. Λαγκάρντ αφήνει αδιευκρίνιστο το αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αποκλείοντας επίσης μια ειδική διαχείριση της Αθήνας, να θεσπιστούν δηλαδή ειδικοί κανόνες για την Ελλάδα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παππάς

Keywords
Τυχαία Θέματα