Κυρ. Μητσοτάκης: Η θέση της Ελλάδας είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης

20:37 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η θέση της Ελλάδας είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών του Facebook.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε αλλαγή του εκλογικού νόμου από τον πρώτο μήνα της κυβέρνησής του, καθώς και πρόταση για ιδιωτικά πανεπιστήμια στην αναθεώρηση του

Συντάγματος.

Σε ερώτηση για το αν «ιδεολογικά ταυτίζεστε με κάποια μεγάλη προσωπικότητα του παρελθόντος ή του παρόντος, Θάτσερ, Ρήγκαν ή κάποιον άλλο;» ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Έχουμε παραδείγματα Ελλήνων ηγετών που έκαναν κολοσσιαίες υπερβάσεις και ξεπέρασαν πολύ μεγάλες κρίσεις. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι δυο από αυτούς».

Για το αν θα εφαρμόσει τα μέτρα που τώρα δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, είπε: «Εμείς δεν θα πούμε ποτέ αυτά που έλεγε ο κ. Τσίπρας ως αντιπολίτευση. Οι συμφωνίες της χώρας δεσμεύουν και τις επόμενες κυβερνήσεις. Θα συζητήσω όμως με τους εταίρους τη βελτίωση του πλαισίου της συνεργασίας μας».

Σε ερώτηση «πώς κρίνετε ότι την ώρα που ο κ. Τσίπρας μιλούσε για ανάπτυξη, η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε τα στοιχεία για ύφεση;», ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι «Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να ζει στον δικό του παράλληλο κόσμο. Και από ότι φαίνεται αρνείται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα που βιώνουμε οι Έλληνες».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «Η έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική κυρίως για τους πιο αδύναμους Έλληνες. Θα είχαμε βγει από τα μνημόνια αν το 2014 δεν ανατρέπονταν η πορεία της τότε Κυβέρνησης. Τα μέτρα που σήμερα ζητούνται – πολλά εκ των οποίων είναι ακραία – είναι το αποτέλεσμα της αποτυχίας και της καθυστέρησης της σημερινής κυβέρνησης».

Σε ερώτηση για το αν θα επιβληθεί στο εσωτερικό του κόμματός του απάντησε ότι « Η εντολή που έλαβα είναι, Νέα Δημοκρατία από την αρχή. Την κάνω πράξη με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και είμαι σίγουρος πως αυτή μου η στάση έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με αδυναμίες και παθογένειες του χθες».

Για το ποια είναι η θέση του «Μετά την χθεσινή συνάντηση των BIG4 της ευρωζώνης, όπου αποφασίστηκε και επίσημα μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων», απάντησε «Θέλουμε την Ελλάδα στην πρώτη ταχύτητα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη στρατηγική επιλογή της χώρας».

Σε ερώτηση για το πως θα αντιμετωπίσει το «άβατο των Εξαρχείων» απάντησε ότι «ενισχύουμε την ομάδα ΔΙΑΣ και επαναφέρουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ. Με κυβέρνηση της ΝΔ ο νόμος και η τάξη θα επανέλθουν στην χώρα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Αστυνομία με πολιτική κάλυψη έχει την υπηρεσιακή ικανότητα να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας».

Τέλος, για το αν «η στάση της ΝΔ να στηρίξει την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου τον Αύγουστο του 2015 ήταν σωστή κίνηση;», απάντησε «Κάναμε αυτό που έπρεπε για να σώσουμε την Ελλάδα και δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την επιλογή μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα